Κύπρια κινδυνεύει να φυλακιστεί για «εκδικητικό πορνό» στο Facebook

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ
Η 40χρονη βρετανίδα κυπριακής καταγωγής Αιμιλία Μάρκου ομολόγησε σήμερα στο δικαστήριο την εκδίκησή της προς τον πρώην φίλο της.

Μπορεί η εκδίκηση να είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο, όμως για τη βρετανίδα κυπριακής καταγωγής Αιμιλία Μάρκου, αυτό το φαγητό μπορεί τελικά να την οδηγήσει στη φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Maily, η 40χρονη γυναίκα ομολόγησε σήμερα στο δικαστήριο ότι δημοσίευσε στο Facebook ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, το οποίο είχε τραβήξει με τον πρώην της τον καιρό που διατηρούσαν σχέση, με σκοπό να τον εκδικηθεί μετά τον επεισοδιακό τους χωρισμό.

Η Μάρκου, η οποία δικάζεται για την ανάρτηση του λεγόμενου «εκδικητικού πορνό» (όπως έχει επικρατήσει να λέγεται το οπτικό υλικό σεξουαλικού περιεχομένου που δημοσιεύεται για λόγους εκδίκησης) είχε κρατήσει το βίντεο που την έδειχνε να κάνει έρωτα με τον πρώην φίλο της, παρότι εκείνος της είχε ζητήσει να το διαγράψει μετά τον χωρισμό τους.

Στη συνέχεια, μαζί με μία φίλη της, την επίσης 40χρονη Σάρα Μακ Κένα, δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς μέσω των οποίων κοινοποίησαν το «καυτό βίντεο» και φωτογραφικά στιγμιότυπα από αυτό, φροντίζοντας να καλύψουν το δικό πρόσωπο της Μάρκου αλλά αφήνοντας να φαίνεται ξεκάθαρα εκείνο του φίλου της, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα να είναι γνωστός ηθοποιός μίας βρετανικής σαπουνόπερας.

Σκοπός αυτών των ενεργειών, όπως παραδέχτηκαν στο δικαστήριο, ήταν να εξευτελίσουν τον άνδρα, πλήττοντας ενδεχομένως και την καριέρα του.

Εκτός από την «επίθεση» μέσω διαδικτύου, η 40χρονη έστελνε στον πρώην της (ο οποίος δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους) αλλά και στη νέα του κοπέλα για καιρό μετά από τον χωρισμό τους υβριστικά μηνύματα στο κινητό.

Μετά την ομολογία της Μάρκου αλλά και της φίλης της, το μόνο που απομένει στις δύο γυναίκες είναι να περιμένουν την ανακοίνωση της ποινής τους, η οποία θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και μπορεί να τις οδηγήσει για ένα διάστημα στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «εκδικητικό πορνό» ποινικοποιήθηκε μόλις πέρυσι στη Βρετανία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών δημοσιοποίησης «προσωπικών στιγμών» ζευγαριών από τον παρατημένο - συνήθως - σύντροφο στα social media.


Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα στη Λόφου αποκτά το ΤΕΠΑΚ

Πολίτης News, 20:03 (τελευταία ενημέρωση 20:03)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ολομέλεια τροποποίησε το νόμο για τους ΣΥΟΠ

Πολίτης News, 19:25 (τελευταία ενημέρωση 19:25)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκατάσταση του πάσου του δημοσιογράφου του CNN διέταξε δικαστής

Πολίτης News, 19:11 (τελευταία ενημέρωση 19:11)

Επιστροφή
στην αρχή