Κυκλοφόρησε το βιβλίο του νομικού Ανδρέα Συμεού για το Περιουσιακό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το βιβλίο εξετάζει σε βάθος το περιουσιακό πρόβλημα, ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια στις συνομιλίες για το κυπριακό...

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του νομικού Ανδρέα Δ. Συμεού, “The Property Issue in the Cyprus Problem- A Technocratic Approach”.

Ο κ. Συμεού είναι κάτοχος του LLB του Πανεπιστημίου του Λονδίνου,  εκτιμητής γης, μέλος του ΕΤΕΚ και του RICS ενώ τα  τελευταία 7 χρόνια είναι  επισκέπτης Λέκτορας στο πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. 

Διετέλεσε επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, επί κεφαλής ή μέλος της ελληνοκυπριακής ομάδας περιουσιακού στις συνομιλίες που διεξάγονται για επίλυση του κυπριακού.

Το βιβλίο εξετάζει σε βάθος το περιουσιακό πρόβλημα, ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια στις συνομιλίες για το κυπριακό, τόσο από πολιτικής, όσο και από ιστορικής, νομικής, οικονομικής και τεχνοκρατικής πλευράς.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας «Με βάση την εμπειρία μου πιστεύω ότι, λόγω της περιπλοκότητας του, το περιουσιακό δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την εμπλοκή τεχνοκρατών. Η θέση μου είναι ότι οι διαπραγματευτές θα πρέπει να περιοριστούν στα βασικά ζητήματα (core issues) στα οποία θα πρέπει να επιδιωχθεί μια στρατηγική συμφωνία και να  αφήσουν τις λεπτομέρειες στους τεχνοκράτες. Αυτή εξάλλου φαίνεται να είναι και η θέση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών»

Στο βιβλίο αναλύονται τα διαθέσιμα  δεδομένα και διάφορα πιθανά σενάρια και γίνεται προσπάθεια να εντοπισθούν και να προταθούν λύσεις αμοιβαίου οφέλους.

Σημειώνει επίσης ότι «Ελπίζω να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα στην διαπραγματευτική ομάδα, τα πολιτικά πρόσωπα, τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, τεχνοκράτες, φοιτητές, πρόσωπα που έχουν ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για το αντικείμενο κλπ κλπ. Ταυτόχρονα ελπίζω να συμβάλει στην προώθηση των θέσεων της δικής μας πλευράς ώστε η συμφωνία που θα προκύψει για το περιουσιακό να μην είναι ετεροβαρής».

Το βιβλίο διατίθεται από την Amazon (€35), από τα βιβλιοπωλεία Σολώνειον, Μum και  Galaxy (€35).

 


Επιστροφή
στην αρχή