Κυκλοφοριακό χάος επί καθημερινής βάσεως στον παραλιακό Λεμεσού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το απόλυτο χάος επικρατεί επί καθημερινής βάσεως στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, με τα αποθέματα υπομονής των οδηγών να εξαντλούνται.

Το απόλυτο χάος επικρατεί επί καθημερινής βάσεως στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, με τα αποθέματα υπομονής των οδηγών να εξαντλούνται, διαπιστώνοντας την απόλυτη αδιαφορία Αστυνομίας και δημοτικής τροχονομίας στο να επιβάλουν την τάξη.
Η απουσία επιτήρησης ενθαρρύνει την παράνομη στάθμευση οχημάτων που διατηρούν επί μονίμου βάσεως κατειλημμένη και από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση τον δημοτικό κήπο. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με τα υπό εκτέλεση οδικά έργα στην περιοχή προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα στον δρόμο, όπου επί καθημερινής βάσεως σχηματίζονται από τους διερχόμενους οδηγούς ουρές χιλιομέτρων.
Σε μια μόνο περίπτωση, η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού παρέλυσε για πενήντα και πλέον λεπτά εξαιτίας σταθμευμένου οχήματος που παρακώλυε την τροχαία κίνηση.
Οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην κίνηση εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ενώ η Αστυνομία ειδοποιήθηκε, ουδείς έσπευσε στο σημείο για να επιληφθεί της κατάστασης, αλλά και να καταγγείλει την ασυνείδητη οδηγό. Από την πλευρά της, η τροχονομία επιλέγει τον εύκολο δρόμο των καταγγελιών στα παρκόμετρα του δήμου, ενώ η Αστυνομία επικαλείται την έλλειψη προσωπικού.
Μιλώντας στον «Π» ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού Νίκος Σοφοκλέους τόνισε την ανάγκη συντονισμού ενεργειών με την τροχονομία του δήμου προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα, περιστατικά παρακώλυσης της τροχαίας κίνησης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης δικαιολόγησε πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών και έδωσε οδηγίες στον υπεύθυνο της τροχονομίας όπως η περιοχή επιτηρείται από τροχονόμο ανά μια ώρα.
Από την άλλη, επίρριψε ευθύνες στην Αστυνομία, αναφέροντας ότι έχει δεσμευτεί σε πρόσφατή σύσκεψη για αυξημένη επιτήρηση της περιοχής.
Εξάλλου, ο δήμαρχος συνέδεσε το όλο θέμα με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για την εφαρμογή του συστήματος Park and Ride, δηλαδή της δωρεάν μεταφοράς των επισκεπτών του κέντρου της πόλης με μικρά λεωφορεία.
Οι επιβάτες θα σταθμεύουν τα οχήματά τους στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης του Εναερίου και της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, απ’ όπου θα τους παραλαμβάνουν τα λεωφορεία.
Μετά την έγκριση που έλαβε το σχέδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα παρουσιαστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψή που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.


Επιστροφή
στην αρχή