Κι όμως η απουσία τους ήταν ό,τι καλύτερο!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

Με την απουσία αναφοράς και απέχοντας από το μνημόσυνο, τα τσιράκια του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του έκαναν στην κοινωνία ένα δώρο σπάνιο!

Μα γιατί είναι κακό που το «ΕΛΑΜ» δεν αναφέρθηκε ούτε εμμέσως από του βήματος της Βουλής στο πραξικόπημα και δεν παρέστη στο μνημόσυνο των πεσόντων;

Στο δεύτερο, λογικό ήταν να μην παραστεί μετά από τις απολύτως δικαιολογημένες αποδοκιμασίες των συγγενών των ηρώων στο περσινό μνημόσυνο την ώρα που οι τύποι αυτοί κατέθεταν στεφάνι. Εσείς θα ανεχόσασταν την παρουσία τους;

Ας το δούμε λίγο... Το «ΕΛΑΜ» είναι το εδώ γραφείο της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής το οποίο ονομάστηκε έτσι λόγω της άρνησης -για τυπικούς λόγους- του εφόρου να τους εγγράψει ως Χρυσή Αυγή Κύπρου.

Ο αρχηγός του και εις εκ των βουλευτών του ήταν ο μπράβος του αρχηγού αυτής της συμμορίας ο οποίος αρχηγός ανέλαβε μεταξύ άλλων την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσα.

Οι εδώ εκπρόσωποι του αθηναϊκού φασισταριού και των εγκληματιών του, λοιπόν, πέρα από τα υπόλοιπα που τους βαραίνουν, ξεπλένουν από τότε που εμφανίστηκαν τη χούντα και τα κατορθώματά της, υμνούν τους χουντικούς και τιμούν αποβράσματα όπως ο διαβόητος Νικόλαος Ντερτιλής ο οποίος είχε δολοφονήσει τον Μιχάλη Μυρογιάννη κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Γράφουν δε στη σελίδα τους: «Στις 30 Δεκεμβρίου του 1975, ο Νικόλαος Ντερτιλής καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, με την κατηγορία της συμμετοχής σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος ο στρατηγός, ουδέποτε παραδέχτηκε τη δολοφονία, ενώ καταδικάστηκε με βάση την κατάθεση του οδηγού του. Παρότι τα επίσημα πορίσματα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος για το εν λόγω γεγονός φάσκουν κι αντιφάσκουν, εν τούτοις ο Νικόλαος Ντερτιλής έπρεπε να χλευαστεί, να ταπεινωθεί διά της στέρησης των βαθμών του και να τιμωρηθεί από το καθεστώς των διεφθαρμένων, για την απόλυτη προσήλωσή του στο στρατιωτικό καθεστώς και την πίστη του στο πρόσωπο του Γ. Παπαδόπουλου».

Τα επίσημα πορίσματα ούτε έφασκαν, ούτε αντίφασκαν βέβαια. Και η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση δεν ήταν «καθεστώς διεφθαρμένων», ούτε σε δημοκρατικά δικαστήρια μετρά το εάν παραδέχεσαι όταν υπάρχουν μαρτυρίες. Έτσι φαίνονται τα πράγματα μόνο στα μάτια των εδώ εκπροσώπων μιας οργάνωσης η οποία δηλώνει δημόσια ότι στόχος της είναι η διάλυση της δημοκρατίας. Λογικό.

Ο δε Ντερτιλής ενώ μπορούσε, να αιτηθεί αποφυλάκισης λόγω ηλικίας, ήταν ο μοναδικός από τους καταδικασθέντες πραξικοπηματίες που δεν το έπραξε. Ο λόγος; Διότι θα αναγνώριζε έτσι, λέει, τη νομιμότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος! Και έμεινε στη φυλακή.

Το «ΕΛΑΜ» τίμησε επίσης τον οκταήμερο «Πρόεδρο» του πραξικοπήματος Νίκο Σαμψών για τη δράση του (…!) το οποίο υπό τις περιστάσεις είναι το λιγότερο από όσα έκανε. Ας μην ξεχνάμε πως ο άλλος βουλευτής τους, ο Λίνος Παπαγιάννης όταν ένας τύπος είχε σχολιάσει στο facebook με τη φράση (σ.σ. κρατώ την ορθογραφία του): «Τούτι θέλουν ΕΟΚΑ Β’ που τους επέζαν μεστους καφενέες όπως τους σκίλλους. Λίνος Παπαγιάννης είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ», απάντησε με το σχόλιο, «Εσύ είσαι γίγαντας όμως!».

Για να πει μετά ότι το είχε γράψει επειδή ο τύπος ήταν καταδρομέας και ανάπηρος και είχε βγει στον Όλυμπο.

Ωσάν αυτό να άλλαζε κάτι ή να μπορούσε ο Παπαγιάννης να μην είχε διαβάσει το υπόλοιπο σχόλιο!

Συνεπώς, θα ήταν ύβρις να μιλήσει γι’ αυτό το ΕΛΑΜ το οποίο εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλον τον ανιστόρητο και αμετανόητο ακροδεξιό με ένα IQ τόσο χαμηλό που όχι μόνο δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τι ήταν και τι προκάλεσαν στον τόπο μας η χούντα και η ΕΟΚΑ Β’ αλλά του επιτρέπει κιόλας να τους θαυμάζει και να τους εξυμνεί!

Και είναι καλό που δεν το έκανε διότι παρέσυρε τους ελαχίστως διαφέροντες σε όλα τα υπόλοιπα από αυτό του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, να εκδώσουν ανακοινώσεις και να το καταδικάσουν δημόσια. Θυμίζοντας άθελά τους στον κόσμο πως, σε αντίθεση με τους άλλους, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις εκείνες που αντέδρασαν έστω σε όσα λένε και κάνουν τα τσιράκια του Μιχαλολιάκου.

Ωραιοτέρα δε όλων η ΕΔΕΚ: «Τη χουντική συνωμοσία σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β’ εναντίον της συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών της κυπριακής κυβέρνησης, το ΕΛΑΜ την απεκάλεσε, απλώς, ως εσωτερική διαμάχη», έγραψε.

Ενώ πριν από μερικές βδομάδες, αναφερόμενος στο πραξικόπημα, ο αρχηγός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, είχε κάνει αναφορά σε... «απερισκεψίες που διέπραξαν κάποιοι το 1974» (sic). Υπό τις περιστάσεις τα φασιστοειδή του ΕΛΑΜ θα έλεγα ότι ήταν ελαφρώς πιο έντονα με το «εσωτερική διαμάχη». Τέτοια ξεφτίλα, οι «σοσιαλισταί».

Τριπλό λοιπόν το όφελος: Δεν έπιασαν στο στόμα τους τα θύματα, δεν λέρωσαν τον χώρο του κοιμητηρίου με την παρουσία τους και μας βοήθησαν να θυμηθούμε πόσο γελοίοι είναι οι συνοδοιπόροι τους, οι τάχα μου κεντρώοι της Ακροδεξιάς.

Αν και το τελευταίο σ’ αυτούς το οφείλουμε, όχι στους «αιλλοινώφονους» νεοναζί. Να είμεθα δίκαιοι!


Επιστροφή
στην αρχή