Κι άλλος σε διαθεσιμότητα - Παρέμβαση σε αστυνομικές έρευνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 47χρονος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, εν αναμονή του πορίσματος της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου

Λίγες ημέρες μετά την υπόθεση του αστυνομικού ο οποίος έταζε σε πολίτες ανύπαρκτα αυτοκίνητα που θα πωλούνταν σε δημόσιο πλειστηριασμό, η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας βρέθηκε ενώπιον ακόμη μίας υπόθεσης επίορκου αστυνομικού. Πρόκειται για 47χρονο αξιωματικό του Σώματος, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει υπόθεση τροχαίου ατυχήματος και τέθηκε σε διαθεσιμότητα με οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας. Ο 47χρονος συνελήφθη παραμονές Δεκαπενταύγουστου, την περασμένη Τρίτη, για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας χωρίς να κατηγορηθεί, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αστυνομικών ερευνών. Ο 47χρονος φέρεται να επιχειρούσε να κουκουλώσει υπόθεση τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη 19χρονος, γιος 43χρονου προσώπου γνωστού στις αρχές.


Συγκεκριμένα, εναντίον τριών ατόμων διερευνάται υπόθεση σε σχέση με τα αδικήματα: συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για αποτροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμού μαρτύρων, παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και του περί πρόληψης της διαφθοράς νόμου.
Επιπλέον για τον 47χρονο αστυνομικό διερευνώνται και τα αδικήματα: κατάχρησης εξουσίας, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, του περί της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ποινικοποίηση της διαφθοράς νόμου, του περί της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου και του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 9-28/06/2018 στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.


Το τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 19χρονου σημειώθηκε στις 19:15 το απόγευμα της 9ης Ιουνίου 2018 στο Τραχώνι. Συγκεκριμένα, 72χρονος εισήλθε στην οδό Κωνσταντίνου και Ευριπίδη με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία της μοτοσυκλέτας που οδηγείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, από τον 19χρονο κάτοικο της περιοχής. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική, ενώ στους εμπλεκόμενους οδηγούς διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη. Ο 19χρονος δεν ήταν κάτοχος άδειας οδηγού ενώ δεν είχε ούτε πιστοποιητικό ασφάλειας για τη μοτοσυκλέτα.


Επιστροφή
στην αρχή