Κι άλλες καθυστερήσεις στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Λάρνακας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πολλοστή φορά την τελευταία τετραετία, οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα του νοσηλευτηρίου σταμάτησαν και το έργο πάει ακόμα πιο πίσω.

Ενα νέο «επεισόδιο» εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες γύρω από την άκρως προβληματική συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων με την εργοληπτική εταιρεία «Α. Παναγίδης», όσον αφορά την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Για πολλοστή φορά την τελευταία τετραετία, οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα του νοσηλευτηρίου σταμάτησαν και το έργο πάει ακόμα πιο πίσω. Όπως εγκύρως πληροφορείται ο «Π», η νέα διακοπή των έργων οφείλεται σε διαφορές που προέκυψαν μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και της κατασκευάστριας εταιρείας όσον αφορά (και πάλι) τις πληρωμές. Λόγω, λοιπόν, αυτών των διαφορών, έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές προς τους υπεργολάβους που ασχολούνται με την τοποθέτηση γυψοσανίδων και με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του νέου κτηρίου.

Ως εκ τούτου, οι υπεργολάβοι αποχώρησαν και έτσι τις τελευταίες μέρες το εργοτάξιο ουσιαστικά υπολειτουργεί, αφού στον χώρο παραμένουν μόνο ορισμένοι εργάτες της εργοληπτικής εταιρείας. Είναι ενδεικτικό ότι λόγω των πολλών καθυστερήσεων που προέκυψαν από τον Ιανουάριο του 2014, οπόταν ξεκίνησαν οι εργασίες, το έργο ήδη είναι εκτός χρονοδιαγραμμάτων για περίπου ενάμιση χρόνο. Με βάση το πρώτο συμβόλαιο που υπεγράφη, η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας θα έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2016. Σύμφωνα, όμως, με τα νέα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν, το έργο αναμένεται να παραδοθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πάντως, μετά από τις νέες καθυστερήσεις που προέκυψαν, ακόμη και αυτή η προοπτική παραμένει αβέβαιη, αφού ουδείς αρμόδιος είναι σε θέση να πει με σιγουριά εάν αυτή τη φορά τα χρονοδιαγράμματα θα υλοποιηθούν. Το νέο κτήριο που ανεγείρεται έχει εμβαδόν 23.500 τ.μ. και η δαπάνη του θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. Το συμβόλαιο αφορά την επέκταση του νοσοκομείου με τη μέθοδο μελέτη - κατασκευή και συντήρηση για περίοδο 12 ετών. Στη νέα πτέρυγα θα στεγαστούν νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εναγωνίως από τον ιατρικό κόσμο για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα επαρκών χώρων που αντιμετωπίζει το υφιστάμενο κτήριο.


Επιστροφή
στην αρχή