Καιρός για μπάνια... Μετά τις βροχές έρχεται καύσωνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα ποσοστά της βροχόπτωση έφθασαν το 220% τις πρώτες τρεις ημέρες του Ιούνη

Μετά από μία βδομάδα βροχών και καταιγίδων, και ενώ ακόμα ο άστατος καιρός συνεχίζεται, την Παρασκευή μας περιμένει ένας μίνι καύσωνας. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι και του 38 βαθμούς Κελσίου, «ξεχρεώνοντας» έτσι όσους έχασαν τα μπάνια τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για την ώρα, όμως, οι βροχές σε εσωτερικό και ορεινά συνεχίζονται. Χθες σημειώθηκε και πάλι χαλάζι σε διάφορες ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία έφθασε τους 34 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές βροχές ή και καταιγίδα προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, και πάλι στις περιοχές που μας έχει συνηθίσει να αναστατώνει τις τελευταίες ημέρες. Επίσης την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευματινές ώρες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, οι οποίες θα περιοριστούν πλέον στα ορεινά. Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο την Παρασκευή και θα κυμανθεί κοντά στους 36-37 βαθμού Κελσίου. Σε αυτά τα επίπεδα, και ίσως και πιο πάνω, θα είναι η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

Στο 220%

Τις βροχές του Μάη ζηλεύουν ασφαλώς οι χειμερινοί μήνες, τα ποσοστά του οποίου έφθασαν το 200% της κανονικής. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα ποσοστά της βροχόπτωση έφθασαν το 220% τις πρώτες τρεις ημέρες του Ιούνη. Οι περισσότερες βροχές σημειώθηκαν στον Σαϊττά, 405% της κανονικής, στον Σταυρό της Ψώκας, 330% της κανονικής, στο, Λυθροδόντα, 327%, και στην Αθηένου 318%.

Κάτασπρο το Τρόοδος

Στο μεταξύ, άσπρισε χθες το Τρόοδος από τη χαλαζόπτωση. Στην Κυπερούντα το χαλάζι που έπεσε ήταν σε μέγεθος καρυδιού. Το χαλάζι προκάλεσε για άλλη μια φορά ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ οι δρόμοι είχαν καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνοι.


Επιστροφή
στην αρχή