Κέικ με ρόδι και επικάλυψη σοκολάτας

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Τα ρόδια είναι ώριμα και μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Φτιάξτε λαχταριστό κέικ με ρόδι και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά:
1 ποτήρι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ποτήρι γιαούρτι 

4 αυγά 

3/4 ποτηριού κακάο 

1 ποτήρι ζάχαρη (αυξομειώνετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο γλυκό ή όχι, θέλετε το κέικ)

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μην κάνετε σφικτό το μείγμα για να είναι αφράτο το κέικ

2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
 
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής

σπόρια από δύο μέτρια ρόδια

120 γρ. κουβερτούρα 

Για την επικάλυψη
330 ml κρέμα γάλακτος 

250 γρ. κουβερτούρα 

Εκτέλεση: 

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να γίνει κρέμα.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.

3. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μπολ με το βούτυρο.

4. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ με το αλεύρι, το γιαούρτι, τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τα ρόδια και ανακατεύουμε καλά.

5. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά περίπου.

6. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί ή την φόρμα. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ μας. Αν θέλουμε στολίζουμε με ρόδι και σερβίρουμε.

Η συνταγή ανήκει στη Γεωργία Μιχαήλ

Καλή επιτυχία 


Επιστροφή
στην αρχή