Και τώρα το... αριθμητικό εκλογικό σύστημα!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Έχοντας κατατροπώσει την Τουρκία, οι «4» στρατηλάτες του ακροδεξιόκεντρου θα φέρουν και τη δημοκρατία στα... μέτρα τους. Ποιος είναι όμως ο Νο.5;

«Υπολείπεστε οράματος! Υπολείπεστε ηγεσίας! Δεν ξέρετε τι κάνετε! Πρέπει να καθίσετε και να επαναξιολογήσετε την πορεία σας».

Ήταν μια άβολη στιγμή για τους εκπροσώπους των κομμάτων στο συνέδριο των αποδήμων οι οποίοι, εκπρόσωποι, μόλις είχαν κινηθεί στις ομιλίες τους από τη λογική της βαρετής επανάληψης των γνωστών, μέχρι τις πατριωτικές κορώνες… οριακές, ας τις πούμε κομψά.

Η ωραιότερη εκ των οποίων, κορωνών, οδήγησε μέχρι και σε ατάκες όπως: «Θα αρχίσει ένα ταξίδι σε έναν τρικυμισμένο ωκεανό που ούτε εφικτή θα είναι, ούτε επιτρεπτή». Άλλωστε ο χώρος και οι εκπρόσωποί του όταν βγαίνουν στην... ταξίδι, ξένοι σε τρικυμίες δεν είναι. Τα μη φουρτουνιασμένα είναι το σπάνιό τους.

Το ακροδεξιό «Κέντρο» είναι μονίμως χαμένο στα Μποφόρια. Κάντε μια στάση εδώ. Η ατάκα στην αρχή του κειμένου ήταν βεβαίως του Φίλιπ Κρίστοφερ, προέδρου της ΠΣΕΚΑ, και νομίζω πως θα πρέπει να προβληματίσει ίσως τους συγκεκριμένους των Μποφόρ.

Βλέπετε, πέρσι, ο ίδιος στο ίδιο συνέδριο είχε μιλήσει έντονα μέχρι και για «νέα στρατηγική» στο Κυπριακό η οποία τότε ήταν, αν θυμάστε, και η προεκλογική καραμέλα του #Mamadopoulos.

Τον οποίο #Mamadopoulos, παρενθετικά, τον καταδίκασε μέχρι και το twitter τις προάλλες -statesma(ma)n γεννημένος- για abusive behavior (sic!), με αφορμή την ανάρτησή του με τη φωτογραφία του email του ρουφιάνου του στην υπόθεση με το Γλωσσάρι και την Ένωση Συντακτών. Δεν ξανάγινε!

Πέρσι, λοιπόν, ο κ. Κρίστοφερ είχε πει πράγματα που άρεσαν πολύ στην Ακροδεξιά («Κέντρο»), όπως «οι διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά υποβαθμίσει το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής είναι σήμερα μία δικοινοτική διαμάχη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος βλέπει το πρόβλημα. Δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ Ε/K και Τ/K. Πρόκειται για παράνομη κατοχή και η νέα στρατηγική μας πρέπει να είναι τέτοια».

Για να προσθέσει ακόμα ότι «πολλοί απόδημοι Κύπριοι νιώθουν απογοητευμένοι. Βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί αναζητούμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Από τη φετινή του παρέμβαση έλειπαν όλα αυτά. Είπε απλώς ότι οι συμφωνίες του 1977 δεν έχουν ισχύ στον σημερινό κόσμο και πως η Τουρκία και η Μέση Ανατολή είναι πολύ διαφορετικές. Και το άφησε ώς εκεί. Γιατί; Κανείς δεν γνωρίζει. Ίσως να είχε καραφλιάσει με όσα άκουσε.

Ειπώθηκαν άλλωστε πολλά για καράφλιασμα. Το πιο λατρεμένο ίσως ήταν η αριθμητική του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, το οποίο υπέδειξε πως η… πλειοψηφία των κομμάτων τάσσεται ενάντια στην πορεία που ακολουθείται. Και εξήγησε πως είναι τέσσερα κόμματα, έναντι δύο!

Τα… τέσσερα κόμματα ή πιο σωστά τα τρία (με την έννοια πάντα καλή) από τα τέσσερα ήταν το Εθνικοσοσιαλιστικό ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ και οι Οικολόγοι. Για το τέταρτο υπάρχει μια αμφιβολία καθώς εκεί ήταν και ο Γιώργος Λιλλήκας αλλά και το «ΕΛΑΜ», το εδώ γραφείο της νεοναζιστικής συμμορίας της Αθήνας.

Και λογικά το Εθνικοσοσιαλιστικό -το οποίο, όπως πολύ ορθά δυστυχώς υπέδειξε το εδώ γραφείο του αθηναϊκού φασισταριού, «ΕΛΑΜοποιείται» τελευταίως για να «του» τσιμπήσει την έκτη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του 2019- λογικά λοιπόν το Εθνικοσοσιαλιστικό θα έπρεπε να αναφέρεται στο συγγενές και ενίοτε ηπιότερο από τα ίδιο, «ΕΛΑΜ», ως το τέταρτο κόμμα του χώρου στην αίθουσα.

Λόγω όμως αυτής της ενδοοικογενειακής διαμάχης στον χώρο της Ακροδεξιάς και της απόστασης που κρατούν τα άλλα δύο αδελφά κόμματα των arabesque Αδόλφων του «ΕΛΑΜ» -ΔΗΚΟ, Οικολόγοι- το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ παίζει να αναφερόταν στη Συμμαχία Πολιτών, η οποία πλέον δύσκολα λέγεται κόμμα η καημένη με τις αποχωρήσεις των δύο της βουλευτών.

Ας πρόσεχε άλλωστε. Εξέλεξε δύο άτομα τα οποία γύρευαν κόμμα για να εκλεγούν και μιλούσαν με άλλον πριν τους περιμαζέψει η Συμμαχία. Η οποία, για να μην την αδικήσουμε, παρουσιάζεται τουλάχιστον πάνω από το 1% που δείχνει να συγκεντρώνει το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ στις δημοσκοπήσεις.

Όμως το λατρεμένο του πράγματος ήταν η πολιτική αριθμητική. Για αυτούς, υπάρχει… πλειοψηφία, λέει, διότι η πλειονότητα των κομμάτων, τα τέσσερα (πέντε, αλλά είναι τσακωμένοι τώρα λόγω εκλογών με τα Χρυσαύγουλα αδέλφια τους, οπότε ας μείνουμε στη mainstream Ακροδεξιά) είναι περισσότερα των δύο!

Το ότι, ας πούμε, στις προεδρικές που κατρακύλησαν στο 27,88% από το 36,73% των βουλευτικών, στις οποίες και πάλι δεν ήταν πλειοψηφία, κάθε άλλο παρά απασχολεί το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα. Έστω στη λογική του σεβασμού της δημοκρατίας και της νοημοσύνης των πολιτών.

Τέσσερα κόμματα. Έναντι δύο. Τι σχέση έχει εάν είναι το 27,88% ή έστω, με βάση τη δύναμη στη Βουλή, το 36,73%. Η... πλειοψηφία των κομμάτων τάσσεται ενάντια στην πορεία που ακολουθούμε!

Τελικά, ο όρος «απερισκεψίες» με τον οποίο βάφτισε πριν από λίγο καιρό την προδοσία του πραξικοπήματος ο ηγέτης του Εθνικοσοσιαλιστικού, στην πιο ξεδιάντροπη στιγμή της αναξιοπρεπέστατης πορείας ΕΛΑΜοποίησής του για απόσπαση ψήφων από την Ακροδεξιά, ήταν και πολύ ειλικρινής.

Τα φασιστοειδή του «ΕΛΑΜ», αν μη τι άλλο, επέλεξαν πονηρά να μην μιλήσουν για το πραξικόπημα. Αυτοί όπως πάνε θα το πουν «επανάσταση» μέχρι τις ευρωεκλογές. Φωναχτά και ξεκάθαρα.

Σε επίπεδο δημοκρατικών αντιλήψεων, βέβαια, καμία βασική διαφορά. Απουσία είναι η λέξη. Απλά!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Η αξιοπιστία κερδίζεται (Του Χρύσανθου Μανώλη)

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 19.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Διορισμοί και ξάφνιασμα πάνε μαζί. Γιατί, όμως, μάνα μου;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 19.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Χειροπέδες στα χέρια που αρνούνται να πιάσουν όπλο

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 18.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή