ΚΕ: Συνεχίζονται οι διπλωματικές διαδικασίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως ακόμη κι αν αναβληθεί η γεώτρηση της ΕΝΙ, σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί

Οι διπλωματικές διαδικασίες σε σχέση με το ακινητοποιημένο γεωτρύπανο της ΕΝΙ συνεχίζονται, δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επικαλούμενος ενημέρωση από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Την ίδια ώρα τόνισε πως ακόμη κι αν αναβληθεί η συγκεκριμένη γεώτρηση, τότε σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για το οικόπεδο 12 (Αφροδίτη). Όπως είπε, η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Ισραήλ για εμπορική αξιοποίηση του οικοπέδου 12 της Αφροδίτης.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο των επόμενων βημάτων που αποφασίστηκαν στην ψεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό το θέμα της παράνομης NAVTEX που παρέτεινε η Τουρκία έχει ήδη εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Άτυπου Ευρωπαϊκού την Παρασκευή.

Επίσης έχουν διευθετηθεί ξεχωριστές συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακόμα, πέραν του Έλληνα Πρωθυπουργού θα υπάρξουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Ιταλό Πρωθυπουργό.


Επιστροφή
στην αρχή