Και ο καημός τους για τον Σενέρ (πάλι) μεγάλος!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Καζιβερά 1964. Τ/Κ θρηνεί το σύζυγό της, μη γνωρίζοντας πως ο γιός ενός εκ των εμπνευστών του «Ακρίτας» κάποτε θα μιλά και για τα δικαιώματα των Τ/Κ!

Βασικό προσόν για έναν πολιτικό είναι όταν πιάνεται να ψεύδεται, να αποσύρει. Και αυτό είναι ακόμα ένα προσόν που δεν έχει ο συγκεκριμένος.

Αντιθέτως, στα αμέτρητα ψέματα που έχει πει μέχρι σήμερα και για τα οποία έχει γελοιοποιηθεί ξανά και ξανά, εφαρμόζει την ίδια –Γκέμπελς DIY- τακτική. Δεν λέει τίποτα. Γνωρίζοντας πως το ψέμα κολλάει, ειδικά στις μέρες των social media, εύκολα και μόνιμα. Αν και εδώ παίζει να μην είναι καν ψέμα.

«Τώρα που η Έν. Συντακτών Κύπρου έχει καταδικάσει τις ποινικές διώξεις εναντίον του Σενέρ Λεβέντ (ποινικές διώξεις κατά της ελευθερίας του λόγου από την κατοχική Τουρκία), θα μας εξηγήσει γιατί η ηγεσία της απειλούσε με ποινικές διώξεις για να φιμώσει την κριτική για το #Γλωσσάρι;».

Ο Νικόλας #Mamadwsmoulos, ώρες μετά την άθλια αυτή ανάρτησή του στο twitter, και παρά την πίεση συναδέλφων και άλλων χρηστών δεν απέσυρε, αλλά και ούτε βέβαια εξήγησε πότε η Ένωση Συντακτών είχε απειλήσει με ποινικές διώξεις «για να φιμώσει την κριτική για το #Γλωσσάρι».

Το ενδιαφέρον, ένα από τα ενδιαφέροντα καλύτερα, είναι πως ο #Mamadopoulos ως δικηγόρος γνωρίζει –δεν λέω θα έπρεπε για να μην εκληφθεί ως μομφή στην επάρκειά του- ότι η ποινική δίωξη ασκείται από τον γενικό εισαγγελέα.

Ένα πρόσωπο μπορεί να το κάνει υπό κάποιες προϋποθέσεις, νοουμένου όμως ότι αφορά ποινικό αδίκημα η καταγγελία του. Και εδώ είναι που βρίσκεται το ωραιότερο: ο λίβελλος δεν είναι πια ποινικό αδίκημα και συνεπώς ο όποιος καταγγέλλων δεν μπορεί να καταχωρίσει κάτι ποινικό για αυτό.

Αλλά και η μοναδική αναφορά που είχε γίνει από πλευράς της ΕΣΚ αφορούσε τις απειλές που είχαν δεχτεί οι δύο συνάδελφοι που μετείχαν στη συγγραφή. Συνεπώς, εάν ο συγκεκριμένος δεν ψεύδεται και δεν συκοφαντεί απλά την ΕΣΚ για κάτι που ποτέ δεν είπε, τότε θεωρεί «κριτική» τις απειλές, κατ’ ιδίαν και δημοσίως, εναντίον της ζωής των συναδέλφων μας. Διότι αυτό, πέρα από το ότι είναι το μοναδικό που σχολίασε η ΕΣΚ, είναι και το μοναδικό που θα μπορούσε να τεθεί ποινικά.

Δεν λέω, συμβαδίζει απόλυτα το πνεύμα αυτό και στο πρώτο και στο δεύτερο ενδεχόμενο με την πολιτική ιστορία της οικογένειας και τις πρακτικές και του ίδιου και του πατέρα του, αλλά, τόσο πια Νικόλα; Κριτική; Οι απειλές για φόνο;

Αυτό είναι δημοκρατική αντίληψη; Έτσι θα κυβερνούσατε; Αλλά τι ρωτάω και εγώ τώρα; Πρώτη μας θα ’ταν; (!)

Όσο για την καΐλα για τον Σενέρ και τον Αλί (σ.σ. έβαλε μόνο τον Σενέρ, δεν άντεχε φαίνεται και δεύτερο «Τούρκο» στην ίδια πρόταση) θα έπρεπε να ντρέπονται.

Αυτοί και οι υπόλοιπη ε/κ ακροδεξιά, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τη λύση και η οποία στιγματίζει την επαφή με την άλλη κοινότητα, αυτοί που βγάζουν εξανθήματα στην ιδέα των Τ/Κ, έχουν ξαφνικά, και για άλλη μια φορά, αρπάξει την υπόθεση του Σενέρ για να κάνουν το κομμάτι τους.

Χθες ο ευρω-αστήρ του ΔΗΚΟ, ο Μαυρίδης, ανέλυε από ραδιοφώνου το δράμα που περνά, τάχα, λόγω της δίωξης του Σενέρ, ο οποίος είναι, όπως ισχυρίστηκε, φίλος του (…!), για να καταλήξει στο ότι πρέπει να ζητήσουμε να σταματήσει η βοήθεια της ΕΕ στην τ/κ κοινότητα (σ.σ. με την οποία χρηματοδοτούνται προγράμματα αλλά και έργα). Αυτός ήταν ο καημός του. Αυτοί είναι άλλωστε!

Και βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνούμε το κράξιμο που ο ίδιος ο Σενέρ τους είχε ρίξει όταν τον είχαν παγιδεύσει τότε σε εκείνη την άθλια εκδήλωση που είχαν κάνει το 2016 για την επέτειο ανακήρυξης τάχα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναζητήστε το εύκολα στο Google για να το διαβάσετε στο politis.com.cy. Επιβάλλεται. «Γίνεται να γιορτάζεται με τον ελληνικό ύμνο η Δημοκρατία;», είναι ο τίτλος του. Στην αίθουσα ήταν και ο Νικόλας.

Δείτε αυτό το απόσπασμα από το κείμενο του Σενέρ: «Στην αρχή προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους. Σύνοψη του πρόσφατου παρελθόντος μας με μικρούς τίτλους. Όταν ήρθε η σειρά του Δεκεμβρίου του 1963, ο τίτλος ήταν ο εξής: «Τουρκική ανταρσία». Στην αίθουσα ήμασταν μερικοί Τούρκοι. Όλοι μας παγώσαμε».

Και συνεχίζει: «Σημαίνει ότι ακόμα μας θεωρούσαν ως τρομοκράτες που στασίασαν κατά της δημοκρατίας. Σημαίνει ότι ήμουν τρομοκράτης όταν σε ηλικία 15 χρόνων βρισκόμουν σε όλα τα οδοφράγματα κατά μήκος της Ερμού κρατώντας ένα σκουριασμένο τυφέκιο και έχοντας το μάτι στην πολεμίστρα. Αποτύχατε κύριοι. Τελείως. Για τον Δεκέμβριο του 1963 ταίριαζε το πολύ ο τίτλος «Σχέδιο Ακρίτας» και όχι «τουρκική ανταρσία». Το σχέδιο μαζικού αφανισμού των Τουρκοκυπρίων!».

Και κάπου πιο κάτω: «Στην κουβέντα με φαγητό μετά τη βραδιά δεν συμμετείχε ο ηγέτης της ΕΔΕΚ Σιζόπουλος. Την ερώτηση εκεί την υπέβαλα στους ηγέτες των άλλων τριών κομμάτων. Τους είπα το εξής: «Ας πούμε ότι η Τουρκία παραιτήθηκε των εγγυήσεων. Αποσύρει όλο τον τουρκικό στρατό από το νησί. Σας επιστράφηκαν η Μόρφου, το Βαρώσι και μερικά χωριά. Και ας πούμε ότι η τουρκική πλευρά παραιτήθηκε της εκ περιτροπής προεδρίας. Σε αυτή την περίπτωση αποδέχεστε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία;»

Καταλήγει λοιπόν ο Σενέρ: «Μου έδωσαν μια απάντηση που με εξέπληξε. Όλοι είπαν «δεν δεχόμαστε». Δεν θα πουν ναι, λέει, σε καμία λύση που δεν είναι συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιέχει τη διζωνικότητα. Και εγώ που νόμιζα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ελληνοκύπριους είναι η κατοχή. Η παρουσία της Τουρκίας και του τουρκικού στρατού στο νησί. Έκανα λάθος…».

Κανείς τους δεν τον διέψευσε. Πώς άλλωστε; Σήμερα ο γιος αυτού που μαζί με το Γιωρκάτζη εμπνεύστηκαν το Σχέδιο Ακρίτας και ο οποίος, γιος, καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών (της μοναδικής ελπίδας των Τ/Κ να ξεφύγουν από τον Ερντογάν) προσπαθούσε να τις σαμποτάρει με απάτες και διαστρεβλώσεις, αυτός λοιπόν επικαλείται την ελευθερία του Σενέρ! 

Γιατί; Μα για να σεκοντάρει τους ρουφιάνους του που νεκατώννουν ακόμα την ΕΣΚ για να τη διαιρέσουν και να την ελέγξουν για πάρτη του, του χρόνου στις εκλογές της, δίνοντάς του ακόμα και emails συναδέλφων.

Δεν φτάνουν οι αντιλήψεις του για τα όρια της…«κριτικής».

Διότι εκτός από ψεύτης, είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Κυρίως αυτό. Και βαθιά ελλειμματικός.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Πατριωτισμός βγαλμένος απ’ τα σπλάχνα. Αυτό σίγουρα!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

ΑΠΟΨΗ

Το τρένο ξεκινά, τσαφ και τσ-ουστ

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 15.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ο Γιάγκος, ο Δέρβης, η διαχρονική τους σοφία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 15.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή