Και η Πάφος θέλει τον πύργο της! - Προς έγκριση κτήριο 11 ορόφων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα παραλιακά ξενοδοχεία, κοντά στο τέλος της ανατολικής πλευράς της οδού Αγίου Αντωνίου.

Μια νέα εποχή για την Πάφο σηματοδοτεί η εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση κτηρίου 11 ορόφων. Πρόκειται για το πρώτο ψηλό κτήριο στην Πάφο, μετά και τα τελευταία κίνητρα που δόθηκαν από την κυβέρνηση. Το ψηλότερο κτήριο σήμερα στην Πάφο δεν ξεπερνά τους 6 ορόφους.

Η αίτηση για την ανέγερση του 11ώροφου κτηρίου είχε υποβληθεί προ καιρού στον Δήμο Πάφου και χθες πέρασε από την Πολεοδομική Επιτροπή. Θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας. Πρόσφατα υιοθετήθηκε πλαίσιο για τα ψηλά κτήρια, βάσει του οποίου τον τελικό λόγο θα έχει η Πολεοδομία, αφού προηγουμένως περάσουν από τις τοπικές πολεοδομικές αρχές. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο, που θα ανεγερθεί στην τουριστική περιοχή σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα παραλιακά ξενοδοχεία, σε μικρή απόσταση από το τέλος της ανατολικής πλευράς της Αγίου Αντωνίου. Σήμερα αυτή η περιοχή είναι σχετικά υποβαθμισμένη και η ανέγερση αυτού του κτηρίου, με τα πολυτελή διαμερίσματα, αναμένεται να συμβάλει στη γενικότερη αναβάθμισή της. Στην ανάπτυξη συμμετέχουν μεταξύ άλλων και Ρώσοι επενδυτές. Βάσει των σχεδίων το κτήριο θα αποτελείται από 9 πολυτελή οροφοδιαμερίσματα και ένα ρετιρέ στους τελευταίους 2 ορόφους, με δική του πισίνα. Το κτήριο θα προσφέρει στους ενοίκους του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως είναι γυμναστήριο, μεγάλο χώρο υποδοχής ρεσέψιον και κοινή πισίνα μεγάλων διαστάσεων. Θα είναι ενεργειακής απόδοσης με ελάχιστη κατανάλωση. Η ανάπτυξη σχεδιάστηκε από Βρετανούς και Κύπριους αρχιτέκτονες και ανήκει στην εταιρία AG&G laxury Homes Ltd.

Νέα εποχή
Το τελευταίο διάστημα έχουν ζητηθεί προκαταρκτικές απόψεις από τον Δήμο Πάφου και από άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Το ύψος των κτηρίων που προτείνονται δεν ξεπερνούν τους 15 ορόφους και σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζει ο συνολικός συντελεστής δόμησης. Ο Δήμος Πάφου αντιμετωπίζει θετικά αυτού του είδους τις αναπτύξεις, φτάνει βέβαια όπως τονίζεται να μην είναι σε ευαίσθητες περιοχές ειδικού χαρακτήρα, ή δίπλα από αρχαιολογικούς χώρους. Παράγοντας του Δήμου Πάφου δήλωσε ότι η περιοχή για την οποία υποβλήθηκε η αίτηση της εταιρίας AG&G laxury Homes Ltd ενδείκνυται για τέτοιου είδους αναπτύξεις και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει και τον πυρήνα των ψηλών κτηρίων στην τουριστική περιοχή. Πρόσφατα υπήρξε ενδιαφέρον για ανέγερση ψηλού κτηρίου και στη δυτική πλευρά της τουριστικης περιοχής, κοντά στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων.

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή