ΚΕ: Η Αίγυπτος θέλει όσο πιο φθηνό αέριο κι εμείς να πουλήσουμε ακριβά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για τίναγμα στον αέρα συμφωνίας με το Ισραήλ

Διέψευσε τα όσα καταλογίζουν ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση σε σχέση με την ενεργειακή της πολιτική, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στον «Πολίτη 107.6» και κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάρκου Κυπριανού, για καθυστέρηση στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Αίγυπτο, όσον αφορά εξαγωγή μέρους του φυσικού αερίου της Αφροδίτης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Αίγυπτος θέλει το κυπριακό φυσικό αέριο και υπάρχουν ακόμη διαπραγματεύσεις, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά. «θέλει να το αγοράσει όσο πιο φθηνά γίνεται», ενώ η Κυβέρνηση – πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης - θέλει να το πουλήσει όσο πιο ακριβά γίνεται.

Επίσης ο κ. Χριστοδουλίδης υποβάθμισε τις πρόσφατες επαφές αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ υπό τον κ. Κυπριανού στην Αίγυπτο, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού  ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην τιμή αγοράς  του κυπριακού φυσικού αερίου.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, η αποστολή του ΔΗΚΟ είχε συνάντηση μόνο με πρώην αξιωματούχους της αιγυπτιακής κυβέρνησης και με έναν νυν υπουργό που δεν ασχολείται με το θέμα των ενεργειακών.

Εξάλλου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για τίναγμα στον αέρα συμφωνίας με το Ισραήλ για δημιουργία τερματικού φυσικού αερίου.

Όπως είπε, δεν υπήρξε καμία πρόταση από πλευράς Ισραήλ.


Επιστροφή
στην αρχή