ΚΕ: Αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του ΟΗΕ για το γεωτρύπανο της ΕΝΙ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει έδαφος σε διπλωματικό πεδίο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα

Ενδεχομένως να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση του ΟΗΕ σε σχέση με την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από τουρκικά πολεμικά,  ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ωστόσο πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι η πραγματοποίηση της γεώτρησης και όχι απλά οι διεθνείς ανακοινώσεις.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει έδαφος σε διπλωματικό πεδίο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα.

«Όσο περνάνε οι μέρες», τόνισε, «τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά συγχρόνως και πιο έντονες οι ενέργειες στο διπλωματικό παρασκήνιο».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε την επικέντρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον στόχο πώς μπορεί να συνεχίσει την πορεία του το ερευνητικό σκάφος της ΕΝΙ και να πραγματοποιηθεί η γεώτρηση.

Αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν απέκλεισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανακοινώσει το νέο Υπουργικό ακόμη και σήμερα ή αύριο.


Επιστροφή
στην αρχή