ΚΕ: Αυτή είναι η πρόταση του ΠτΔ προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Επαναφορά της πρότασής της 23ης Αυγούστου, προτείνει στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο ΠτΔ με προσθήκες οι οποίες δίνουν χώρο στον διάλογο.

Επαναφορά της πρότασής όπως συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου, με τη διευκρίνιση πως εάν μέσα από τον προτεινόμενο εντατικό διάλογο και τις αποφάσεις για το συνολικό εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου προκύψουν στοιχεία που διαφοροποιούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου, τότε η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για αποκατάσταση των όσων θα έχουν επηρεαστεί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, προτείνει στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο ΠτΔ σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγείται επίσης την παραπομπή και συζήτηση σε τακτό χρονικό διάστημα των όσων άπτονται εργασιακών διαφορών στη ΜΕΠΕΥ, ενώ όσα αφορούν την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους θα τύχουν διαπραγμάτευσης εντός του ιδίου τακτού χρονικού διαστήματος με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος θα πλαισιώνεται από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Ολόκληρη η δήλωση του ΚΕ

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για οριστικό εξορθολογισμό όχι μόνο του διδακτικού χρόνου, αλλά και των όσων έχουν συζητηθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου, πάντα με βάση τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, της μελέτης του διεθνούς Οίκου εμπειρογνωμόνων,  καθώς και εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών, είπε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου. 

 

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την αρνητική στάση επί  των όσων από κοινού είχαν υιοθετηθεί κατά τη Σύσκεψη με τις Οργανώσεις των εκπαιδευτικών στις 23 Αυγούστου 2018, με αίσθημα ευθύνης έναντι του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Παιδείας, των εκπαιδευτικών και των δεκάδων χιλιάδων μαθητών, επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών τα ακόλουθα:

 

  1. Όπως και κατά την 27η Ιουλίου είχε προτείνει εντατικό διάλογο που δεν θα περιορίζετο εις τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, αλλά θα εκτείνετο και σε σειρά δράσεων ευρύτερης ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης Παιδείας, επιθυμεί να επαναλάβει τη θέση πως όσον αφορά το διάλογο για τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου τα πάντα θα πρέπει να τεθούν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, μη εξαιρουμένων των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018.

 

  1. Ήταν μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ύστερα από τη διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που από κοινού διαμορφώθηκε η πρόταση της 23ης Αυγούστου.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για οριστικό εξορθολογισμό όχι μόνο του διδακτικού χρόνου αλλά και των όσων έχουν συζητηθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου, πάντα με βάση τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, της μελέτης του διεθνούς Οίκου εμπειρογνωμόνων,  καθώς και εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών. 

 

 

Παρά ταύτα, και λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες προτάσεις που υποβλήθησαν, θα ήταν έτοιμος να επαναφέρει την πρότασή όπως αυτή, ύστερα από το διάλογο συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου, με τη διευκρίνιση πως εάν μέσα από τον προτεινόμενο εντατικό διάλογο και τις αποφάσεις για το συνολικό εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου προκύψουν στοιχεία που διαφοροποιούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου, τότε η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για αποκατάσταση των όσων θα έχουν επηρεαστεί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

 

  1. Περαιτέρω και προς άρση των όποιων παρερμηνειών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγείται την παραπομπή και συζήτηση σε τακτό χρονικό διάστημα των όσων άπτονται εργασιακών διαφορών στη ΜΕΠΕΥ, ενώ όσα αφορούν την εκπαιδευτική πολιτική του Κράτους θα τύχουν διαπραγμάτευσης εντός του ιδίου τακτού χρονικού διαστήματος με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος θα πλαισιώνεται από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

 

  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευελπιστεί πως η σημερινή πρόταση που υποβάλλεται, δίδει την ευχέρεια ενός δημιουργικού διαλόγου επί του συνόλου των ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία, με χρονοδιάγραμμα κατάληξης εντός τριμήνου, επ’ ωφελεία της Παιδείας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της κοινωνίας ευρύτερα.

 

Την ίδια ώρα, θέλει να στείλει ένα μήνυμα που ευελπιστεί να ταυτίζεται με όσους εμπλέκονται στην Παιδεία του τόπου: Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε τέτοιες τομές και μεταρρυθμίσεις ώστε να επιτύχουμε το εκπαιδευτικό σύστημα που η νέα γενιά δικαιούται αλλά και η κοινωνία των πολιτών προσδοκεί».

 

Ερωτηθείς αν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν λάβει αυτό το μήνυμα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή είναι μια δημόσια ανακοίνωση και διαμηνύει την πρόταση του Προέδρου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει ήδη κριθεί ως μη ικανοποιητική από τις οργανώσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλοι γνωρίζουν τι έχει διαμειφθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου, τι έχει συζητηθεί και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου. Η πρόταση του Προέδρου είναι καθαρή».

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στέφεν Μπάρκλεϊ νέος υπουργός Brexit

Πολίτης News, 16.11.2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν βλέπει ποινικές ή αστικές ευθύνες του ΥΠΟΙΚ για Freshfields ο ΓΕ

Πολίτης News, 16.11.2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβουλές στους καταναλωτές ενόψει «BlackFriday»

Πολίτης News, 16.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή