Κατρούγκαλος στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα Σκόπια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Το θέμα με το ονοματολογικό πρέπει να κλείσει εντός της ημέρας με την καλύτερη δυνατή συμφωνία δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από ένα μικρό κράτος στα βόρεια σύνορα της δήλωσε μιλώντας στον Πολίτη 107,6 ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι το ονοματολογικό πρέπει να κλείσει εντός της ημέρας με την καλύτερη δυνατή συμφωνία προσθέτοντας ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά και αναμένουμε να την ανακοίνωση των δυο Πρωθυπουργών». Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι το Μακεδονικό πρέπει να κλείσει και η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πληρώσει ένα ελάχιστο κόστος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Μετά την συμφωνία τα Βαλκάνια θα μπουν σε ένα νέο δρόμο σταθερότητας και η Ελλάδα θέλει ένα σταθερό Κράτος στην γειτονιά της είπε ο Έλληνας ΥΦΕΞ.

Έχουμε σοβαρά προβλήματα στην συνέχει να αντιμετωπίσουμε που είναι το Κυπριακό και το Αιγαίο και τα πολλά ανοικτά μέτωπα δεν βοηθούν δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις που αυξάνονται μέρα με την μέρα από την γείτονα ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα Κράτος δικαίου το οποίο ζητά την εφαρμογή και τον σεβασμό του Διεθνούς δικαίου και των Ευρωπαϊκών θέσμιων. Τόσο στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών όσο και στην περίπτωση των δυο Ελλήνων αλλά και τις διαφορές στο Αιγαίο η Ελλάδα στηρίζεται και εφαρμόζει αυτές τις αρχές.

Μετά τις εκλογές θα φανεί η πρόθεση της γείτονος είπε, για να προσθέσει ότι είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις η Τουρκία κάνει εξωτερική πολιτική κοιτώνας στο Εσωτερικό.

Αναφορικά τέλος με την ξεκάθαρη στάση της ΕΕ έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ ο Έλληνας ΥΦΕΞ  είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δεν τηρήθηκε η πολιτική των ίσων αποστάσεων και σίγουρα θα υπάρξουν συνέπειες από την απόφαση αυτή. Συνέπειες οι οποίες τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα άρχισαν να δείχνουν την αντανάκλαση της Ευρωπαϊκής αυτής στάσης είπε ο κ. Κατρούγκαλος.


Επιστροφή
στην αρχή