Κατηγορούμενος ο Αλέξης - Όλα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ο Μαυρομιχάλης υποστηρίζε πως ο κ. Σοφοκλέους του είπε «εν να σε ξιτζοιλιάσω» και «εν να πάθεις σιειρόττερα που τους Αεροπόρους»

Σε άμεση καταχώριση της υπόθεσης αναφορικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με αστυνομικούς και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη την περασμένη Τρίτη στον χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στη λεωφόρο Μακαρίου, αλλά και αναφορικά με το επεισόδιο που ακολούθησε με τον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας Νίκο Σοφοκλέους, προχώρησε χθες η Αστυνομία.

Αξιοσημείωτος ήταν και πάλι ο μεγάλος αριθμός αστυνομικών που κλήθηκαν να φρουρούν το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κάποιοι εκ των οποίων ήταν βαριά οπλισμένοι και κάποιοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Την ίδια στιγμή τέθηκε σε λειτουργία η αψίδα που έχει τοποθετηθεί από καιρό στην είσοδο του δικαστηρίου αλλά παρέμενε μέχρι τώρα απενεργοποιημένη, από την οποία καλούνταν να περάσουν όσοι εισέρχονταν στο κτήριο. Μάλιστα, ακόμα και δημοσιογράφοι κλήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, ενώ η Αστυνομία ήλεγχε και αυτή τη φορά τα οχήματα φίλων του Μαυρομιχάλη που τον συνόδευαν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, αστυνομικοί βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου και επιχείρησαν έλεγχο σε 31χρονο φίλο του Μαυρομιχάλη, με τον τελευταίο – σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας – να εξέρχεται του ξενοδοχείου εντός του οποίου βρισκόταν και να αρχίζει να διαμαρτύρεται για τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υποβάλλεται ο ίδιος και φιλικά του πρόσωπα. Το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη και των δύο για τα αδικήματα της κοινής επίθεσης, της ανησυχίας και της αντίστασης σε νόμιμη σύλληψη, την οποία ακολούθησε η μεταφορά τους σε αστυνομικό σταθμό προκειμένου να κατηγορηθούν.

Ενώ συνέβαινε αυτό, ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Νίκος Σοφοκλέους φέρεται να ζήτησε όπως μεταφέρουν τον Μαυρομιχάλη με χειροπέδες στο γραφείο του στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λυκαβηττού και εκεί ακολούθησε νέο επεισόδιο, με τον Μαυρομιχάλη να βρίσκεται κατηγορούμενος και για το αδίκημα της απειλής. Συγκεκριμένα, ο κ. Σοφοκλέους υποστηρίζει ότι απειλήθηκε με τη φράση «εν να δεις είντα πον να σου κάμω», ενώ ο Μαυρομιχάλης αντιτείνει ότι δέχθηκε πρόκληση από τον κ. Σοφοκλέους, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, του είπε «εν να σε ξιτζοιλιάσω» και «εν να πάθεις σιειρόττερα που τους Αεροπόρους», ενώ εκτόξευσε και ύβρεις.

Ο συνήγορος του Μαυρομιχάλη, Χάρης Γεωργίου, παραπονέθηκε στο δικαστήριο ότι ενώ ο πελάτης του ήθελε να δώσει και αυτός κατάθεση για το επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας και να υποβάλει καταγγελία, εντούτοις δεν του επετράπη, ενώ παράλληλα πληροφορούμαστε ότι ο συνήγορος θα ετοίμαζε γραπτό παράπονο προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) αναφορικά και με τα δύο επεισόδια.

Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση

Κατά τη διαδικασία στο δικαστήριο, στον Αλέξη Μαυρομιχάλη και στον 31χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανησυχίας, της κοινής επίθεσης και της αντίστασης σε νόμιμη σύλληψη, ενώ στον Μαυρομιχάλη απαγγέλθηκε επιπρόσθετα και η κατηγορία της απειλής, καθώς και δύο κατηγορίες που αφορούν στη λειτουργία αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς τη συγκατάθεση της αρμόδιας επιτρόπου. Κοινώς οι δύο τελευταίες κατηγορίες αφορούν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε ο Μαυρομιχάλης στην οικία του και οι κάμερες ήταν στραμμένες και προς δημόσιο χώρο.

Σημειώνεται ότι το αδίκημα της κοινής επίθεσης συνίσταται στο ότι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς στη διάρκεια του επεισοδίου που διαδραματίστηκε έξω από το ξενοδοχείο.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες και η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Στάλα Χατζηκωνσταντή, ζήτησε όπως, για να παραμείνουν ελεύθεροι, καταβάλουν έκαστος εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, να παρουσιάζονται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό και να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Η υπεράσπιση έφερε ένσταση, υποδεικνύοντας ότι τα αδικήματα αφορούν σε πλημμελήματα και ως εκ τούτου δεν δικαιολογούνται τέτοιοι επαχθείς όροι, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για κατάχρηση της διαδικασίας από μέρους της Αστυνομίας. Ο Χάρης Γεωργίου εισηγήθηκε ότι εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ θα εξυπηρετούσε και πάλι τον σκοπό της εξασφάλισης της παρουσίας των κατηγορουμένων στη δίκη, χαρακτηρίζοντας ως κίνηση εντυπωσιασμού τους όρους που πρότεινε η κατηγορούσα αρχή.

Μετά από ωριαία διακοπή, η δικαστής Χριστιάνα Παρπόττα υιοθέτησε την εισήγηση της υπεράσπισης και απέρριψε εκείνην της άλλης πλευράς, διατάσσοντας όπως οι κατηγορούμενοι υπογράψουν προσωπική εγγύηση ή με έναν αξιόχρεο εγγυητή για το ποσό των 10.000 ευρώ. Οποιουσδήποτε άλλους όρους δεν επέβαλε, κρίνοντας ότι με βάση τις προβλεπόμενες ποινές για τα αδικήματα που οι κατηγορούμενοι φέρονται να διέπραξαν, μπορεί να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στη δίκη και με το αναφερθέν ποσό.

Εννέα οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 9 κατηγορίες, με την 1η και την 4η να συνίστανται στο ότι στις 10 Ιουλίου έξω από το «Χίλτον», χωρίς εύλογη αιτία προκάλεσαν θόρυβο και ταραχή. Η 2η και η 5η κατηγορία αφορούν στο αδίκημα της κοινής επίθεσης και συγκεκριμένα ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικό του ΟΠΕ, ενώ η 3η αφορά στο αδίκημα της αντίστασης σε όργανο της τάξης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Όσον αφορά την 6η κατηγορία, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης κατηγορείται ότι κατά τον χρόνο και τόπο που αναφέρεται στην 1η κατηγορία, παράνομα επιτέθηκε σε δεύτερο αστυνομικό.

Στην 8η κατηγορία της απειλής, ο Μαυρομιχάλης κατηγορείται ότι προκάλεσε τρόμο ή ανησυχία στον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας, ανώτερο αστυνόμο Νίκο Σοφοκλέους, απειλώντας τον επανειλημμένα με τη φράση «εν να δεις είντα πον να σου κάμω».

Στην 9η κατηγορία ο Μαυρομιχάλης κατηγορείται ότι στην κατοικία του λειτουργούσε και διατηρούσε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς γραπτή γνωστοποίηση στην επίτροπο. Δηλαδή είχε εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο λάμβανε πλάνα και εξωτερικά της οικίας.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ διαψεύδουν χωρίς να πείθουν για το ΓεΣΥ

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 14:40 (τελευταία ενημέρωση 14:40)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομολόγησε τον φόνο της Γιαννούλας Χατζηγιάννη ο 40χρονος

Πολίτης News, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η UniteCyprusNow και την Αμμόχωστο

Πολίτης News, 14:23 (τελευταία ενημέρωση 14:23)

Επιστροφή
στην αρχή