Κατεψυγμένες πίτσες: ποιον κίνδυνο κρύβουν για την υγεία μας

BUZZLIFE /HEALTH

Η πίτσα είναι ένα φαγητό-εύκολη λύση συχνά-το οποίο φυσικά αγαπούν όλες οι ηλικιακές ομάδες. Τι πρέπει όμως να έχουμε υπόψη για τις κατεψυγμένη πίτσες

Η πίτσα είναι από τους αγαπημένους διατροφικούς πειρασμούς για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, ο συνδυασμός ζύμης, τυριού, αλλαντικών, σάλτσας ντομάτας σημαίνει θερμίδες, πολλές θερμίδες. Πέραν από τις θερμίδες οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι υπάρχει κι ένας ακόμη κίνδυνος, που κρύβεται στις κατεψυγμένες πίτσες και είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Όχι μόνο οι πίτσες, αλλά τα περισσότερα κατεψυγμένα τρόφιμα (που είναι και η εύκολη λύση, ειδικά για τους εργένηδες) έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι, ενώ συνήθως είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Και αυτό τις καθιστά επικίνδυνες, κυρίως σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Όπως αναφέρει το Healthline, προκειμένου να διατηρηθεί η έντονη γεύση της πίτσας μόλις ετοιμαστεί, οι κατασκευαστές προσθέτουν συχνά πολύ αλάτι. Μάλιστα, όπως τονίζει το NHS, οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 6 γραμμάρια αλάτι την ημέρα - περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κατεψυγμένη πίτσα, ελέγξτε στην ετικέτα την ποσότητα νατρίου που περιλαμβάνει.


Επιστροφή
στην αρχή