Για 4 ώρες κατέθετε ο Φαίδωνας για τις τ/κ περιουσίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Στοιχεία τα οποία αφορούν 30 συνολικά υποθέσεις τ/κ περιουσιών άρχισε να καταθέτει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνας...

Στοιχεία τα οποία αφορούν 30 συνολικά υποθέσεις κατέθεσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνας ο οποίος μετέβη γύρω στις 16:00 στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου. (Βλ. Φωτό). Όπως πληροφορείται ο «Π», στην διάρκεια της τρίωρης κατάθεσεης του ο κ. Φαίδωνος κατέθεσε στοιχεία όχι μόνο για την επαρχία Πάφου αλλά και για τ/κ περιουσίες που βρίσκονται σε άλλες επαρχίες. 

Οι υποθέσεις ως γνωστόν αφορούν το θέμα των τ/κ περιουσιών από τις οποίες σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου, κάποιοι θησαύρισαν προκλητικά υπό την ανοχή του κράτους.  

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, κατά την άφιξη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ευχήθηκε όπως η σημερινή κατάθεση του να είναι η αρχή να ξηλωθεί αυτό το τεράστιο σκάνδαλο το οποίο οικοδομήθηκε γύρω από τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, από το 1974 μέχρι σήμερα.
 
Ο Δήμαρχος Πάφου έκανε λόγο για περιουσίες εκατομμυρίων οι οποίες όπως είπε έτυχαν σκανδαλώδους διαχείρισης με αποτέλεσμα κάποιοι να ευνοηθούν, είτε σε μικρό, είτε σε μεγάλο είτε σε τεράστιο βαθμό και σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι να πλουτήσουν από την ευνοϊκή μεταχείριση που είχαν ή την παράνομη κατοχή.
 
Κι όλα αυτά, όπως είπε, έγιναν με την συγκατάθεση και την ανοχή του κράτους, την ώρα που το ίδιο το κράτος υπολογίζεται ότι έχασε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν ανταποδοτικά στους πρόσφυγες που έχασαν περιουσίες. 

Επιστροφή
στην αρχή