Καταγγέλλει συγκάλυψη ο Φαίδωνας Φαίδωνος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Νέους σοβαρότατους ισχυρισμούς εναντίον της Αστυνομίας διατύπωσε με δημόσιες και πάλι δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος

Σε σοβαρές υποθέσεις που κατήγγειλε στην Αστυνομία αλλά δεν εξιχνιάσθηκαν καθώς και σε διάφορα κυκλώματα που έχει ενοχλήσει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του μίλησε χθες ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ. Φαίδωνος επέμεινε στις καταγγελίες του περί διαπλεκόμενων και ανίκανων μελών στο αστυνομικό σώμα. Σε δηλώσεις του, σε διάφορα ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι προχθές κατέθεσε στην Αστυνομία 11 ονόματα για τα οποία ο ίδιος έχει υποψίες για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της μητέρας του. Τα άτομα αυτά, όπως υποστήριξε, έχουν σχέση με κυκλώματα ναρκωτικών, ηλεκτρονικού τζόγου, με το ποδόσφαιρο, την αρχαιοκαπηλία, τις τουρκοκυπριακές περιουσίες και τις τράπεζες. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων περιλαμβάνονται και δύο που αφορούν πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με τον Δήμο Πάφου.

Έκαψαν υπόθεση μίζας

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι η αναφορά του δημάρχου Πάφου σε μια υπόθεση που έδωσε κατάθεση στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η οποία αφορούσε τραπεζίτη, οποίος, όπως υποστήριξε, πήρε μίζα 3 εκατ. ευρώ. Τότε, όπως πρόσθεσε, είχε προειδοποιήσει ανώτερο στέλεχος της Αστυνομίας ότι αν την υπόθεση αυτήν αναλάμβανε συγκεκριμένος αξιωματικός, θα διέρρεε την κατάθεσή του και θα «καίγονταν» τα στοιχεία. Αυτό που είχα υποπτευθεί, συμπλήρωσε, έγινε πριν περάσουν 48 ώρες από την κατάθεσή μου. Ανέφερε επίσης ότι για την ίδια υπόθεση, με καθυστέρηση πολλών ημερών, κάλεσαν για μάρτυρες πρόσωπα τα οποία γνώριζαν και αντί να τους ενθαρρύνουν να καταθέσουν τα στοιχεία που γνώριζαν, τους αποθάρρυναν με αποτέλεσμα να μην υπάρξει επαρκής μαρτυρία γιατί φοβήθηκαν ότι θα κατηγορούνταν και οι ίδιοι. Αναφέρθηκε επίσης σε άτομο το οποίο έδωσε στον ίδιο στοιχεία για σοβαρή υπόθεση, τα οποία κατέθεσε στην Αστυνομία και συνέβαλε στην αποκάλυψη ενός σκανδάλου το οποίο είναι υπό εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο. Στη συνέχεια, το άτομο αυτό αντί να προστατευτεί, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, το ταλαιπώρησαν με έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησής του.

Ο «μάστρος» στα ναρκωτικά

Αναφερόμενος στο κύκλωμα των ναρκωτικών στην Πάφο, ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι όλοι ξέρουν τον «μάστρο», ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, είτε γιατί είναι τόσο καλά οργανωμένος, είτε γιατί οι εντεταλμένοι του αρμόδιου τμήματος της Αστυνομίας που πρέπει να τον διώξουν είναι ανίκανοι, είτε γιατί μέσα σε αυτό το τμήμα υπάρχει διαφθορά. «Ο ανίκανος και ο διεφθαρμένος μπορεί να σου κάνει την ίδια ζημιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα στην Πάφο καταγράφονται πολλές υποθέσεις βομβιστικών ενεργειών που έχουν σχέση με διακίνηση ναρκωτικών και ηλεκτρονικό τζόγο. Αυτό γίνεται, συμπλήρωσε, γιατί αφέθηκαν αυτά τα κυκλώματα να ανδρωθούν.

Το κύκλωμα της «μάππας»

Ο δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά και στο κύκλωμα του ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα «έβαλαν βόμβες σε 4-5 διαιτητές, έκαψαν το αυτοκίνητο του Κούμα, ο οποίος είναι, όπως διευκρίνισε, γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου και όλοι ξέρουν τον ρόλο του». Διερωτήθηκε τι έγινε μέχρι σήμερα από την πλευρά της Αστυνομίας γι’ αυτό το κύκλωμα, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος είχε αναφερθεί στον γνωστό τελικό και ξέρουν όλοι για ποιον αγώνα πρόκειται...

Και ο εκφοβισμός

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις τουρκοκυπριακές υπηρεσίες, ισχυριζόμενος ότι μετά τις γνωστές καταγγελίες του απολύθηκε από τη δουλειά του ο αδελφός της μητέρας του εκδικητικά. Τώρα, συνέχισε, έβαλαν βόμβα στην ίδια τη μητέρα μου, με προφανή στόχο να εκφοβίσουν και να εκδικηθούν τον ίδιο αλλά και να στείλουν μηνύματα σε όσους τολμούν να μιλήσουν ή να ενοχλήσουν τα διάφορα κυκλώματα.
Για τις χθεσινές καταγγελίες του κ. Φαίδωνος, η Αστυνομία επέλεξε να μην προβεί σε κανένα σχόλιο, παραπέμποντας σε προηγούμενη ανακοίνωσή της με την οποία διαβεβαίωνε ότι όλες οι υποθέσεις διερευνώνται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Η Αστυνομία Πάφου, σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζουν τις έρευνες με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης εμπρησμού του οχήματος της μητέρας του δημάρχου Πάφου. Μέχρι χθες βράδυ στο ΤΑΕ Πάφου είχαν κληθεί και ανακριθεί, 15 άτομα τα οποία σχετίζονται με το κύκλωμα των ναρκωτικών και τον ηλεκτρονικό τζόγο. Σήμερα αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα τα οποία κατονόμασε ως υπόπτους ο δήμαρχος Πάφου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Μιχάλη Ιωάννου, η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση όπως όλες τις υποθέσεις, με τη δέουσα σοβαρότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Οι έρευνες συνέχισε διεξάγονται σε στενή συνεργασία με το ΤΑΕ Αρχηγείου. Σε περίπτωση, είπε ο κ. Ιωάννου, που δικαιολογείται η σύλληψη κάποιου προσώπου, τότε, η Αστυνομία θα προχωρήσει αμέσως στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Επεσήμανε ακόμη πως τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία από τη σκηνή έχουν ήδη αποσταλεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας και στο Ινστιτούτο Γενετικής για επιστημονικές εξετάσεις. Μεταξύ άλλων η Αστυνομία εξασφάλισε υλικό από κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα υποστατικά σε πολύ μεγάλη ακτίνα από την πατρική οικία του δημάρχου Πάφου. Σημειώνεται, τέλος, πως η Αστυνομία, με βάση τα νέα δεδομένα και την αξιολόγηση κινδύνου που έγινε μετά τον εμπρησμό του οχήματος της μητέρας του δημάρχου Πάφου, έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας τόσο για τον ίδιο τον κ. Φαίδωνος όσο και για μέλη της οικογένειάς του. Εν τω μεταξύ, χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Παντάνασας, όπου βρίσκεται και το πατρικό του κ. Φαίδωνος, τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 54χρονου το οποίο χρησιμοποιεί ο 20χρονος γιος του.


Επιστροφή
στην αρχή