Κατάμαυρα, φαιδρά και στην υγειά μας!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Την ώρα που ο ένας απέφευγε να απαντήσει όσα έπρεπε η άλλη... ξάφνιαζε, με μια συνάντηση που μάλλον μόνο η ίδια την είδε. Όλα στην υγειά των κορόιδων!

Πέρσι τέτοιες μέρες η φωτογραφία. Στις 14/9 συγκεκριμένα. Ο ως άνω διάλογος φανταστικός, εννοείται. Αλλά όλα κάπως αρχίζουν. Και κάποτε συνεχίζουν!

Το Συλλουρούδιν το οποίο θεωρεί «κουτσομπολιό των δημοσιογράφων» την κατακραυγή του κόσμου για τη σκανδαλώδη κοροϊδία του «Πόθεν Έσχες», ο άνθρωπος ο οποίος δηλώνει ότι έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από του να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο του δείπνου, με έξοδα της Πολιτείας, με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής…

… και προφανώς για τον ίδιο λόγο, λόγω έλλειψης χρόνου (αν και κανείς δεν ξέρει τι -παραγωγικό- έκανε μέχρι σήμερα ως πρόεδρος της Βουλής) δεν βρήκε ακόμη την ώρα να διευκρινίσει στον Τύπο γιατί δήλωσε ως «χωράφια» εκτάσεις με εργοστάσιο, κατοικία και γραφείο/διαμέρισμα…

… αυτή λοιπόν η μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία η οποία παραλίγο να μην έβγαινε βουλευτής αλλά βρέθηκε και πρόεδρος του Σώματος τελικά, ξεπέρασε τουλάχιστον την αμηχανία την οποία είχε (στη φωτογραφία τουλάχιστον) πέρσι τέτοιες μέρες και προχώρησε απτόητος και παρά τις υποδείξεις στο ζιαφέττιν με τους νεοναζί.

Είμαι σίγουρος πως ο πρώην συνέταιρός του στο διαλυθέν κομματίδιό τους, ο Ρίκκος -«άριστος των αρίστων»- Ερωτοκρίτου, εκείνος ο οποίος ήθελε να πάρει το κόμμα τους «δεξιότερα του ΔΗΣΥ» και ο οποίος όντας αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είχε αναλάβει και χρέη δικηγόρου του εδώ γραφείου της Χρυσής Αυγής («ΕΛΑΜ») εγγράφοντάς το ως κόμμα (σ.σ. ο Συλλούρης δεν αντέδρασε ποτέ ούτε στη δήλωση, ούτε στην εκπροσώπηση), αυτός λοιπόν θα έμαθε στη φυλακή για τα ρεζιλίκια του Δημητράκη και θα ένιωσε περήφανος για τον χώρο στον οποίο πολιτεύτηκε.

Ίσως και να ζήλεψε τις… δόξες του Δημητράκη. Την ίδια ώρα, η μοναχική ομοτράπεζη του Συλλουρουθκιού, η καμένη (μελλοντικά για την Ένωση) Ελένη, η οποία επίσης είχε υπερασπιστεί στο παρελθόν τους Έλληνες νεοναζί στο Ευρωκοινοβούλιο, έμελλε να σοκάρει με ένα σχεδόν… τρίτου τύπου tweet της.

Έγραψε: «Σε συνάντηση με @JunckerEU έθεσα θέμα ταυτόχρονης πρόσκλησης @AnastasiadesCY-Ακιντζί σε ΕΕ ως ισοτίμων προέδρων. Απάντησε OXI. #Cyprus».

Κανείς δεν πολυκατάλαβε το νόημα, όπως συχνά συμβαίνει με tweets της Ελένης. Ίσως να είναι εκείνα τα... απαίσια κρασιά που πίνουν εκεί στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο τα παλιά. Με τέσσερις μισθούς και συντάξεις άλλωστε τι να βρει να αγοράσει κι αυτή η δόλια.

Όπως και να έχει, η απουσία φωτογραφίας από το tweet ενέτεινε το μυστήριο. Φωτογραφία υπήρχε αλλά ήταν μια του Γιούνκερ, αρχείου. Συνεπώς; Είδε τον Γιούνκερ η Ελένη; Και εάν ναι, πού έγινε άραγε αυτή η… συνάντηση; Πώς και δεν υπάρχει μια φωτογραφία, όπως γίνεται πάντα; Και μόνο αυτό είπαν;

Μήπως ήταν κάποια τυχαία συνάντηση; Όπως βρίσκουμε ένα συμμαθητή και λέμε τα τυπικά, «ω γεια σου... τι κάνεις;» κτλ. και πολλές φορές (εδώ ο Γιούνκερ) δεν θυμόμαστε πως τον/την λένε; Στον διάδρομο τον πέτυχες βρε Ελένη; Διότι εάν ήταν κανονική συνάντηση θα υπήρχε κάτι και αυτή δεν υπάρχει πουθενά. Εάν ήταν του διαδρόμου συνάντηση, το γράφουμε κάπως διαφορετικά Ελένη μου. Με καταλαβαίνεις. Ντροπής πράγματα.

Εκτός κι αν τον είδε στον ύπνο της και τα σύγχυσε. Ήταν και πρωί το tweet. Σ’ αυτή την περίπτωση, συγχωρεμένη να ’σαι Μπουμπουλίνα μου, δεν πειράζει. Δεν τα σχολιάζουμε αυτά, το ξέρεις. Για να σας πω την αλήθεια, ελπίζω να ήταν στον ύπνο της. Είναι συμπαθής αυτός ο Γιούνκερ. Εάν ήταν σε όνειρο της Ελένης τουλάχιστον δεν θα τη συνάντησε αυτός! Λίγο το ‘χετε;

Αν ήταν σε δικό του; Ε τότε δεν ονομάζεται όνειρο. Εφιάλτης ονομάζεται…

Ελένη, σου είπα ποτέ ότι είχα και εγώ συνάντηση με τον Γιούνκερ, κάποτε; Τον πέτυχα! Μπήκε δύο ή τρεις τουαλέτες πιο κάτω. Πήγε καλά η συνάντηση. Ε, ούτε εμείς μιλήσαμε, εντάξει. Φωτογραφία επίσης κομματάκι δύσκολο.

Πρακτικά; Ε όχι, ήταν και θέμα υγιεινής. Ποιος να τα γράψει και πώς να τα πάρει ο άλλος. Ίου, βρε Ελένη μου! Σαν τη δική σας τη συνάντηση ήταν μάλλον. Λίγο… σφιγμένο τον άκουσα. Όπως τον έκανες φαντάζομαι και εσύ. Πατριώτισσά μου!

Εν κατακλείδι: Ο Συλλούρης ήταν ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ ο οποίος έφυγε από το κόμμα του όταν κατάλαβε ότι δεν θα έπαιρνε την ηγεσία. Έκανε δικό του κόμμα το οποίο στο τέλος έδωσε αντιπαροχή στον ΔΗΣΥ και πάλι, για να βγει ευρωβουλευτής. Αλλά δεν τα κατάφερε. Έκανε κόμμα με τη Θεοχάρους, παραλίγο να μην μπει στη Βουλή αλλά βρέθηκε και πρόεδρός της.

Η Ελένη ήταν ΔΗΚΟϊκή. Κάποιοι λένε και άλλα πριν πιο αριστερά... Όταν ο Ματσάκης δεν της έκανε τη χάρη να της δώσει την έδρα, έφυγε από το κόμμα και πήγε στον ΔΗΣΥ στον οποίο έκανε τρελή καριέρα, αλλά όταν και εκείνη κατάλαβε ότι δεν είχε πιθανότητες να πάρει την ηγεσία έφυγε. Άργησε πολύ όμως, διότι πρώτα έπρεπε να παντρέψει την κόρη της και να πάρει το μητρώο μελών και τα φακελάκια τους.

Βγήκε βουλευτής πέρσι εξαπατώντας τους ψηφοφόρους ότι θα τους έλεγε «πριν την κάλπη» εάν θα έμενε. Και δεν τους είπε ποτέ. Παίρνει περισσότερα από κάθε άλλο πολιτικό ίσως, αλλά καταγράφει πολύ χαμηλές επιδόσεις -δες διακοπές βασικά- στο Ευρωκοινοβούλιο. Στηρίζει Νικόλα διότι της έταξε πως θα την κάνει και επίτροπο της ΕΕ εάν εκλεγεί στη θέση του Στυλιανίδη (τον οποίο μισεί ένιγουεϊ).

Συλλουρούδιν και Ελένη η μελλοντικά καμένη, συνεχίζουν απτόητοι εις υγείαν των κορόιδων που τους ψηφίζουν ή των πολιτικών που τους διασώζουν. Ε, να τους χαιρόμαστε βρε!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή την 20η Ιουλίου 1974

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 14:27 (τελευταία ενημέρωση 14:27)

ΑΠΟΨΗ

Απομείναμε τελικά πολύ λίγοι...

ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, 14:23 (τελευταία ενημέρωση 14:23)

ΑΠΟΨΗ

«Ασυμβίβαστοι» μ' ένα κανονικό κράτος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, 14:21 (τελευταία ενημέρωση 14:21)

Επιστροφή
στην αρχή