Καταδίκη Βερύκιου για το «κυρά Αυγουστίνα» που είπε για τον Κορτώ

BUZZLIFE /PEOPLE

Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο Δήμος Βερύκιος προχώρησε σε ομοφοβικά σχόλια κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ, αποκαλώντας τον«κυρά Αυγουστίνα»

Με ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ενημερώνει ότι το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για την ομοφοβική επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο (Alpha 98.9).

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον "ο άντρας μου" ή "η γυναίκα μου" χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου», γράφει ο συγγραφέας.

Θυμίζουμε πως στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Δήμος Βερύκιος, θέλοντας να σχολιάσει την απόφαση του Κορτώ να μη συμμετάσχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του, επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά του συγγραφέα τον οποίο χαρακτήρισε «κυρά Αυγουστίνα», ενώ επικρότησε σχόλιο ακροατή του που έλεγε ότι στους γκέι «χρειάζεται χρυσαυγίτης».

Ακολούθησε αγωγή και του επιδικάστηκε αποζημίωση.


Επιστροφή
στην αρχή