Κάρτα Φιλάθλου: Ο ΚΟΑ βάζει χέρι στους οργανωμένους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το προσχέδιο πρότασης που ετοίμασε ο νομικός σύμβουλος του ΚΟΑ, μεταξύ άλλων προνοεί τη νομική ρύθμιση των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων

Πρόσθετο... λάδι στη φωτιά που ήδη καίει στις σχέσεις του με τους οργανωμένους φιλάθλους, εξ αφορμής της κάρτας φιλάθλου, ετοιμάζεται να ρίξει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Μετά τη θέσπιση της κάρτας φιλάθλου, που στόχο έχει τον περιορισμό των επεισοδίων εντός των γηπέδων, ο ΚΟΑ ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως για την ετοιμασία νομοσχεδίου που στόχο θα έχει και το νοικοκύρεμα των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρέλαβε το προσχέδιο πρότασης που ετοίμασε ο νομικός σύμβουλος του ΚΟΑ, το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί τη νομική ρύθμιση των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη στον «Π», η υπό αναφορά πρόταση μελετάται αυτήν την περίοδο από τον οργανισμό και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις δικές του απόψεις, ενώ στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, όταν πάρει τη μορφή νομοσχεδίου, θα σταλεί και στους άμεσα ενδιαφερομένους. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας των συνδέσμων όσον αφορά το διοικητικό μέρος -δηλαδή στο κατά πόσον πρέπει να έχουν οργανωμένο συμβούλιο, ποιος θα μπορεί να είναι εγγεγραμμένο μέλος ή όχι κ.λπ.-, όπως επίσης θα καθορίζει κριτήρια που θα πρέπει να πληροί το μέλος ώστε να μπορεί να εγγραφεί νόμιμα στον σύνδεσμο φιλάθλων. Όσον αφορά το ερώτημα «τι σημαίνει να δικαιούται κάποιος να είναι μέλος ή όχι και ποια τα κριτήρια», ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως «για παράδειγμα κάποιος που έχει συλληφθεί για χρήση ναρκωτικών και έχει φυλακιστεί, δεν θα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μέλος ομάδας οργανωμένων φιλάθλων».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Στο μεταξύ, όσον αφορά την έκδοση κάρτας, οι φίλαθλοι δεν έχουν ανταποκριθεί στον βαθμό που αναμενόταν, γεγονός ωστόσο που δεν ανησυχεί τον ΚΟΑ, ο οποίος θεωρεί ότι το ενδιαφέρον θα αυξηθεί εντός των ημερών λόγω του ότι πλησιάζει η έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα, συνεχίζουν οι αντιδράσεις από τους οργανωμένους φιλάθλους των ομάδων που θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά «φακέλωμά» τους. «Όσον αφορά τη διαρρύθμιση των θέσεων, έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα γήπεδα Α’ Κατηγορίας κάμερες ώστε να υπάρχει άμεση ταυτοποίηση με τη φωτογραφία που υπάρχει πάνω στην κάρτα φιλάθλου», σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΟΑ επιχειρώντας να καταρρίψει ένα από τα επιχειρήματα των οργανωμένων.

Εντός στόχων η κάρτα φιλάθλου

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που έγινε από τον ΚΟΑ την περασμένη Παρασκευή σχετικά με το πόσοι εξέδωσαν κάρτα φιλάθλου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στον «Π» ότι «έχουμε ξεπεράσει τις 15.000, ενώ υπολογίζουμε ότι μέχρι την πρώτη ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος θα ξεπεράσουμε τις 25.000, αν και ο αρχικός στόχος ήταν οι 30.000 κάρτες φιλάθλου». Πρόσθεσε πως «είμαστε μέσα στους στόχους μας καθότι καθημερινά σχεδόν εκδίδουμε 1.000 κάρτες. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί πως δεν θα μπορεί να εισέλθει εντός γηπέδου χωρίς την εν λόγω κάρτα, κι έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός σύντομα». Στόχος, όπως ανέφερε ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, είναι «μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να εκδώσουμε 60.000 κάρτες, ενώ μέχρι το τέλος του παρόντος πρωταθλήματος ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τις 110.000 κάρτες». Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως στα θετικά προσμετράται το γεγονός ότι αρκετές ομάδες στα φιλικά τους ζήτησαν συνεργείο έκδοσης, ώστε να διευκολυνθούν οι φίλαθλοι και να εκδώσουν επί τόπου τις κάρτες τους.


Επιστροφή
στην αρχή