Κάποιος να μαζέψει τον Μαραντόνα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /BLOG

Είδατε ποτέ τον Πελέ να συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο στα γήπεδα; Τον Γιόχαν Κρόιφ ή τον Εουσέμπιο όταν ζούσαν; Κύριοι με τα όλα τους.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Kυριακής 1/7)

 

Η παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ, με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, μόνο κακό κάνει στην (ήδη καταρρακωμένη) εικόνα του ιδίου, αλλά και της χώρας του γενικότερα.

Οι εικόνες που παρακολουθούμε από τις οθόνες μας, με τον Μαραντόνα να παρακολουθεί τους αγώνες της Εθνικής Αργεντινής, μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν για τον άλλοτε αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με την απαράδεκτη συμπεριφορά του, όχι μόνο κάνει κακό στην εικόνα της Εθνικής ομάδας της χώρας του, αλλά και προκαλεί πάμπολλα δυσμενή σχόλια.

Όλος ο διεθνής Τύπος ασχολείται με τα καμώματά του. Μπορεί κάποτε να ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως. Κανείς δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό. Σήμερα, όμως, με την όλη εικόνα και παρουσία του γίνεται ρεζίλι. Και ας μας συγχωρέσουν τα εκατομμύρια των θαυμαστών του.

Δεν είναι κατάσταση αυτή για έναν αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, να προβαίνει σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος αντίπαλων φιλάθλων και να μην μπορεί να περπατήσει από τις καταχρήσεις…

Στα 57 του χρόνια και τον βλέπουμε υποβασταζόμενο να αποχωρεί από το γήπεδο. Έλεος! Τι πρότυπο μπορεί να αποτελέσει αυτός ο άνθρωπος;

Είδατε ποτέ τον Πελέ να συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο στα γήπεδα; Τον Γιόχαν Κρόιφ ή τον Εουσέμπιο όταν ζούσαν;

Κύριοι με τα όλα τους. Εξέπεμπαν σεβασμό κι εκτίμηση προς όλους. Και αυτοί ήταν κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το ζήτημα δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή. Το πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή και να συνεχίσεις να τυγχάνεις καθολικού σεβασμού ακόμα και όταν κρεμάσεις τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια.

Ο Μαραντόνα, τι σεβασμό εκπέμπει;

Μόνο γέλια προκαλεί. Και θλίψη.

Δυστυχώς… 


Επιστροφή
στην αρχή