Κανένα ενδιαφέρον για το «Αγορά» στα Λεύκαρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού ολοκληρώνεται αρχές του 2019, ενώ το συνεδριακό κέντρο τέλη του τρέχοντος έτους

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες όσον αφορά την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Αγορά» στο κέντρο των Λευκάρων. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον δήμο του ορεινού θερέτρου εδώ και αρκετό καιρό. Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους απέστειλε την περασμένη Παρασκευή επιστολή προς τους δανειστικούς επιτρόπους (τους οποίους προεδρεύει η γενική λογίστρια του κράτους), στην οποία καταγγέλλει κωλυσιεργία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος για τα Λεύκαρα, αφού οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για ανάληψη του έργου από κάποιον επενδυτή έχουν πέσει στο κενό. «Το έργο αυτό βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα και για την ώρα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη», δήλωσε στον «Π» ο δήμαρχος Λευκάρων και πρόσθεσε: «Ένα ξενοδοχείο, στην καρδιά των Λευκάρων, εξακολουθεί να παραμένει εγκαταλελειμμένο, ερειπωμένο και λεηλατημένο. Ο Δήμος Λευκάρων καλεί τους δανειστικούς επιτρόπους να επισκεφθούν το ξενοδοχείο για να δουν την ωμή πραγματικότητα. Είναι μία τραγική κατάσταση, η οποία συνεχίζεται εδώ και χρόνια σε μια νευραλγική τοποθεσία, δημιουργώντας προβλήματα ασφάλειας των πολιτών και οχληρίας». Ο Σ. Σοφοκλέους είπε ότι για το θέμα του ξενοδοχείου «Αγορά» είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζητά εκ νέου την προσωπική του παρέμβαση για να επιλυθεί το ζήτημα.

Έργα σε εξέλιξη


Σε αντίθεση με το «Αγορά» που παραμένει στάσιμο, άλλα δύο σημαντικά έργα υποδομής στα Λεύκαρα βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις κατασκευαστικές εργασίες να συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Η ανάπλαση και αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας του ορεινού θερέτρου αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2019, ενώ η ολοκλήρωση του πολυδύναμου - συνεδριακού κέντρου Λευκάρων εκτιμάται περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο, που παρόμοιό του δεν υπάρχει σ’ ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας.


Επιστροφή
στην αρχή