Καμμένος: Όμηροι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του, δήλωσε ότι ζήτησε την υποστήριξή του για άμεση απελευθέρωση των Νατοϊκών στρατιωτών.

Ως «ομήρους» χαρακτήρισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Μιχάι Φίφορ, στο Βουκουρέστι, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλες τις χώρες της περιοχής να σεβαστούν «το Διεθνές Δίκαιο, τη Συμμαχία, τα υπογεγραμμένα και τα συμφωνηθέντα», όπως είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην άριστη ιστορική σχέση της Ελλάδας με τη Ρουμανία σε όλους τους τομείς, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ενισχυθεί μέσω της στενής συνεργασίας των δύο χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καμμένος σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός τόξου σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα, εκτεινόμενο στη συνέχεια ως την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δηλώνοντας την ετοιμότητα των δύο χωρών για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του αποτελεί την αρχή για μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία.


Επιστροφή
στην αρχή