«Καμίνι» σήμερα η Κύπρος - Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 βαθμούς

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 βαθμούς.

Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση η οποία θα ισχύει από σήμερα στις 11 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά µεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Στα νοτιοδυτικά θα πνέουν παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, το απόγευµα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το πρωί, στα ανατολικά και τα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά κατά τόπους µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική, το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και αύριο Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.


Επιστροφή
στην αρχή