Καμία κακοδιαχείριση στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Καμία κακοδιαχείριση δεν παρατηρείται στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ τονίζει σε ανακοίνωση του το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Καμία κακοδιαχείριση δεν παρατηρείται στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ τονίζει σε ανακοίνωση του το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.  Σε ανακοίνωση σε σχέση με το θέμα του Ταμείου Συντάξεων όπως αυτό έχει προκύψει από τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών το ΡΙΚ αναφέρει:

 

  1. Το έλλειμμα που αναφέρεται είναι αναλογιστικό. Το κυριότερο πρόβλημα του ταμείου ήταν η ανεπαρκής χρηματοδότηση του κυρίως την περίοδο προ του 2013, αφού τα ποσά που εγκρίνονταν στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Ιδρύματος ήταν κατά μέσον όρο, πολύ χαμηλότερα από τις πραγματικές οφειλές.

 

  1. Ο Εσωτερικός ΄Ελεγχος του ΡΙΚ μετά από οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ έκανε σχετική έρευνα για το έλλειμμα στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ, η οποία δεν κατέδειξε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση.

 

  1. Aπό το 2016 και εντεύθεν οι ετήσιες ανάγκες για συνταξιοδοτικά ωφελήματα καλύπτονται πλήρως από την χορηγία του κράτους και τις εισφορές των υπαλλήλων.

 

  1. Αναφέρεται επίσης ότι από τα 28 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής χορηγίας για το 2018, ποσό 7.5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, αφορά την καταβολή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή