Καμιά... Ερμού πήγε τουλάχιστον;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Τα καλά νέα ήρθαν τη στιγμή που ο Νικόλας έτρεχε στην Αθήνα ελπίζοντας να χριστεί... Κοτζαμπάσης εδώ. Τελικά, το ταξίδι έγινε αναψυχής. Δικής μας.

Θα αρχίσω κάπως ανορθόδοξα σήμερα: με μια ευχή. Και μάλιστα για το ακροδεξιόκεντρο.

Εύχομαι ο Νικόλας και η παρέα του να έκαναν λίγο shopping στην Αθήνα. Να μην πήγε εντελώς άδικα το ταξίδι.

Μεγάλο κάζο oι εξελίξεις, ειδικά για τον Νικόλα. Πολύ χειρότερο και από εκείνο τη νύχτα της «Αντιγόνης» όταν έσπευσε στην πρεσβεία της Ελλάδας μαζί με τον Σιζόπουλο, τους ΕΛΑΜίτες και άλλους ακροδεξιούς. Θυμάστε; Και από εκεί που νόμιζε ότι θα έβρισκε πλήθη, έγινε μαζορέτα σε διαλυμένη παρέλαση πλάι στους εγχώριους νεοναζί.

Αυτή τη φορά, άδραξε την ευκαιρία και έτρεξε στην Αθήνα για να πλασάρει εαυτόν ως τον εδώ σύμμαχο και εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Κοτζιά, τις απόψεις του οποίου φρόντισε να αλλοιώσει αλλά με έναν πολύ σπάνιο, για τον έμπειρο στη διαστρέβλωση Νικόλα, τρόπο: με τρόπο… θετικό!

Είπε πως η πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων συμπαρατάσσεται με την άποψη Κοτζιά η οποία, λέει, είναι η κατάργηση των εγγυήσεων κτλ. Μόνο που αυτή: πρώτον, είναι η άποψη όλων μας και δεύτερον, δεν ήταν η επίμαχη άποψη Κοτζιά στο non paper το οποίο κόντεψε να τινάξει τις συνομιλίες στον αέρα. Με κάποιους εδώ να ανοίγουν σαμπάνιες...

Η άποψη Κοτζιά ήταν πως η Αθήνα ΔΕΝ θα πήγαινε στη διάσκεψη για τις εγγυήσεις εάν η Τουρκία δεν συναινούσε στην κατάργησή τους ΠΡΙΝ από τη σύγκληση της διάσκεψης. Εξ ου και το non paper αποσύρθηκε κακήν κακώς.

Ο δε Κοτζιάς δεν επανέφερε αυτή του τη θέση και αρκέστηκε σε ηχηρές… παρεμβάσεις εσωτερικής κατανάλωσης του τύπου: «Οι Θερμοπύλες είναι για μας, η παράδοση είναι για άλλους». Και όπως απαιτεί η φύση, οι ηχηρές εξατμίστηκαν εντός ολίγου εγείροντας μόνο ένα ζήτημα ευπρέπειας. Η οποία επιβάλλει, αυτό ειδικά να μην το κάνουμε στην παρουσία άλλων.

Πήγε λοιπόν στην Αθήνα ο Νικόλας (σ.σ. σπάνιο φαινόμενο για τον ίδιο αφού το ΔΗΚΟ ειδικά επί των ημερών του έχει γίνει κόμμα επαρχίας όσο ποτέ άλλοτε και σπανιότατα μετέχει σε επίπεδο ηγέτη σε οτιδήποτε ευρωπαϊκά ή διεθνώς)…

… πήγε λοιπόν προσπαθώντας να αρπάξει ό,τι μπορούσε από το ρεύμα που εκείνος και οι υπόλοιποι του ακροδεξιόκεντρου δημιούργησαν εδώ, ηρωοποιώντας τον Νίκο Κοτζιά για κάτι τάχα που δεν λέει ο Πρόεδρός μας (το οποίο όμως ο Πρόεδρος λέει συνεχώς) και το οποίο -τάχα πάλι- είπε ο Κοτζιάς. Ο οποίος όμως δεν είπε αυτό. Είπε κάτι άλλο που δεν λέει πια. Και λογικά.

Και απάνω που νόμιζε ότι θα μετέτρεπε εαυτόν σε εδώ αντιπρόσωπο του Κοτζιά, έσκασε η συμφωνία για επανέναρξη του διαλόγου. Και χάλασε η δουλειά.

Η Αθήνα διά του Τσίπρα στήριξε τη Λευκωσία -δημόσια τουλάχιστον…- και ο Κοτζιάς, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι δύσκολο εάν όχι αδύνατο να υπονομεύσει και πάλι τις συνομιλίες. Ανοιχτά τουλάχιστον, όπως το χρειάζεται ο Νικόλας και η υπόλοιπη παρέα του.

Για αυτό σας λέω. Ελπίζω να έκαναν και λίγο shopping για να βρεθεί και μια κάποια λογική στο ταξίδι. Θέατρα δεν πάει… Κάνα κέντρο ίσως να πρόλαβε. Από την άλλη όμως, δεν το νομίζω, διότι δημοσίως έλεγε πως είναι ανήσυχος για τη διακοπή των συνομιλιών.

Όσο ανήσυχοι θα ήσασταν εσείς εάν ένα πρωί, διαβάζοντας τους αριθμούς του Τζόκερ στην εφημερίδα, νιώθατε σε ένα 80% σίγουροι ότι αυτοί είναι οι αριθμοί που έχετε στο δελτίο σπίτι. Τέτοια ανησυχία.

Έτσι τώρα, αρχίζει το γνωστό μοιρολόι της καταστροφολογίας στο οποίο όλοι αυτοί κλαίνε για τα πάντα πλην της προοπτικής του πολιτικού τους αφανισμού, του μοναδικού πράγματος για το οποίο όντως φοβούνται.

Αγαπημένα σουξεδάκια κλάψας. Με νεότερο το: «Ο Πρόεδρος τα έδωσε όλα». Όταν ο Πρόεδρος εξήγησε πως υπήρξε πρόοδος στη συνάντηση, πως συμφωνήθηκε το ζήτημα του χάρτη και των κριτηρίων, πως… πως… Τίποτα όμως δεν θα ακούσουν.

Ήδη κυκλοφορεί το σενάριο πως όλα ήταν θέατρο, λέει. Στην επόμενη πράξη του μοναδικού θεάτρου που παίζεται εδώ και καιρό, θα βλέπουν ξανά τα πρακτικά των συνομιλιών αλλά θα είναι σε… συσκότιση, ο Πρόεδρος θα «ψεύδεται» και θα «υιοθετεί τουρκικές θέσεις», ενώ ήδη τα χρονοδιαγράμματα είναι πάλι «ασφυκτικά».

Ένα μήνα και από σήμερα! Και το 2035 να έβαζαν ως χρονοδιάγραμμα, πάλι θα φώναζαν.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Γλυτώσαμε την πιο επικίνδυνη και χυδαία πράξη του θεάτρου τους, με τον Νικόλα ως… Κοτζαμπάση.

Να ορέγεται ρόλους ολοφάνερα ακατάλληλους για το πολιτικό του μυαλό και ανάστημα στο μέλλον.

Ελπίζω, ξανά, να ψώνισε κάτι...


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Φραγμό στις καταστροφικές ιδέες του Προέδρου

Πολίτης News, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή