Κάμερον: Αναλογιστείτε τον αντίκτυπο του Brexit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Έκκληση στους Βρετανούς να αναλογιστούν τον αντίκτυπο ενός Brexit απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Έκκληση στους Βρετανούς, ιδιαίτερα στους πιο μεγάλους σε ηλικία ψηφοφόρους, να αναλογιστούν τον αντίκτυπο που θα έχει στη χώρα και στις μελλοντικές γενιές μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

Μόλις δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε., δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη είναι τόσο πολύ μοιρασμένη ώστε το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα.

«Θα είσαι μόνον εσύ πίσω από το παραβάν. Μόνον εσύ, που θα πάρεις μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου, το μέλλον των εγγονιών σου» είπε ο Κάμερον, σε μια σπάνια ομιλία του μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας ότι θέλει να απευθυνθεί απευθείας σε ανθρώπους «της δικής μου γενιάς και μεγαλύτερους».

«Σκεφτείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών σας» συνέχισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως ένα Brexit θα ήταν «τρομερός κίνδυνος» για την οικονομία της χώρας.

 

«Δεν μπορούν να αναιρέσουν την απόφαση που θα πάρουμε» υπογράμμισε. «Αν ψηφίσουμε έξω, αυτό είναι, είναι αμετάκλητο, θα φύγουμε από την Ευρώπη για τα καλά και η επόμενη γενιά θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες πολύ περισσότερο απ' ό,τι εμείς οι υπόλοιποι».


Επιστροφή
στην αρχή