Καλύτερες οι τιμές στα φρούτα-λαχανικά φέτος φέτος λόγω καλού καιρού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών φρουταριών αναφέρει τις ενδεικτικές τιμές των φρούτων και των λαχανικών που επικρατούν στην κυπριακή αγορά τώρα.

Μετά και τις τιμές σε νωπά κρέατα και εδέσματα που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, το Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών θεωρεί το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φθηνότερο και σε φρούτα και λαχανικά, με βάση τις τιμές λιανικής πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το τραπέζι των Χριστουγέννων: Μάθετε πόσα πάει το κρέας στην αγορά

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Σωματείου, Πόλυς Καττάσης, «όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα φθηνό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στα φθαρτά και στα φρούτα», εκφράζοντας τη θέση πως οι τιμές στα πλείστα προϊόντα είναι ικανοποιητικές.

Οι χαμηλές τιμές, συνέχισε, είναι αποτέλεσμα των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν την περίοδο αυτή και της μεγάλης διαθεσιμότητα σε φθαρτά και φρούτα

«Οποιαδήποτε αύξηση στις επόμενες ημέρες στα προϊόντα αυτά, θα αποτελούσε αισχροκέρδεια εις βάρος του καταναλωτή», συμπλήρωσε ο κ.Καττάσης.

Αν και οι καταναλωτές άρχισαν να κάνουν τα ψώνια τους για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φρουταριών είπε πως, οι καταναλωτές συνήθως περιμένουν το τελευταίο τριήμερο για φθαρτά και φρούτα, καθώς πρόκειται για ευπαθή προϊόντα.

Ο Πόλυς Καττάσης αναφέρθηκε τέλος στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης φθαρτών και φρούτων, όπως ντομάτες στα €1,50 το κιλό, αγγουράκια θερμοκηπίου €0,40 το κιλό, αγγουράκια χωραφιού €0,90 το κιλό, μελιτζάνες €1,80 το κιλό, φασολάκι €2,80 το κιλό, κολοκυθάκια €0,50 το κιλό, λάχανα (κραμπί) και καρότα €0,60 το κιλό, κουνουπίδι €0,80 το κιλό, μπρόκολο €1,50 το κιλό, κολοκάσι €1,30 το κιλό, λεμόνια €0,60 το κιλό, μήλα €1,20 το κιλό, μανταρίνια €1,30 το κιλό, μπανάνες €0,70 το κιλό.


Επιστροφή
στην αρχή