Καλύτερα στην Αιθιοπία και την Ερυθραία. Και επίσημα πια!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Το σχόλιο είναι άλλου: Φωνάζει για την απώλεια διδακτικού χρόνου αυτός που η γιορτή του είναι σχολική αργία! Μόνο μετεωρίτης σώζει αυτό το νησί.

Ο Ισάιας Αφεγουέρκι και ο Αμπίι Αχμέτ, Πρόεδρος της Ερυθραίας και πρωθυπουργός της Αιθιοπίας αντίστοιχα, έγραψαν προχθές Ιστορία.

Μετά από δύο χρόνια κανονικό πόλεμο και άλλα δεκαοκτώ ένταση και εχθροπραξίες, οι δύο ηγέτες ανέλαβαν την ευθύνη και κήρυξαν το τέλος μιας μακραίωνης έχθρας ανάμεσα στα δύο κράτη.

Μιας έχθρας –παρενθετικά– η οποία πάει πολύ πιο πίσω αφού στην πραγματικότητα το ζήτημα είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν: με την παράδοση της Ερυθραίας στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς ουσιαστικά το 1941 και τυπικά από τον ΟΗΕ το 1952 ως αυτόνομη περιοχή, την κατάργηση της αυτονομίας της από την Αιθιοπία το 1962 και την επανάσταση των κατοίκων της Ερυθραίας η οποία έληξε το 1991. Το 1993 έγινε ανεξάρτητο κράτος και το 1998 άρχισε ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο κράτη.

Τα οποία σημειώστε δεν είναι και υποδείγματα δημοκρατιών. Ο Αφεγουέρκι ειδικά θεωρείται ένας από τους χειρότερους δικτάτορες παγκοσμίως και έχει παρανοϊκές εμμονές ενώ και στην Αιθιοπία τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα ειδικά στο θέμα των ελευθεριών πολιτών και Τύπου.

Όμως ακόμα και αυτοί οι δύο τύποι έγραψαν Ιστορία και έχουν γίνει είδηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς, παρά τις αντιδράσεις, επέμειναν και πέρασαν τη συμφωνία ειρήνευσης. Παρότι εκ των πραγμάτων ωφελεί κάπως περισσότερο, όπως συμβαίνει με τις πλείστες συμφωνίες, το ένα μέρος. Εδώ την Ερυθραία. Είπαν όμως, τέλος. Και το εφάρμοσαν.

Ακόμα και δύο δικτάτορες, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τα κατάφεραν. Να ήταν μόνο ο Κιμ και ο Τραμπ, το προηγούμενο; Θα το είχαμε αντέξει, Πρόεδρε.

Κι αλλάζουμε θέμα: Φωτιά και λάβρα ο CEO των Τράγων ΛΤΔ, ο Ηρόδοτος Δημητρίου (aka Χρυσόστομος Β’) με τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου.

Μετά που ο Αναστασιάδης άρχισε να του παραδίδει νηπιαγωγεία και άλλα για να βυθίσει περισσότερα παιδιά στο σκοτάδι και τον μεσαίωνα, αποκαλώντας «προβληματικές» τις διαζευγμένες οικογένειες και απαιτώντας λεφτά για τους συνοδούς των μη «κανονικών» παιδιών που ο τάχα θεός του έφτιαξε –τάχα πάντα– με αναπηρίες…

… αυτός λοιπόν ο αγροίκος με την αδιάκοπα χυδαία παρέμβαση και την κυνική λατρεία του πλούτου, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που μας περιβάλλουν και να επιδοθούν στην ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών»!

Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήττει διότι αυτός είναι ουσιαστικά ο υπουργός Παιδείας. Αλλά είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τους εκπαιδευτικούς, που εγώ παρά τις γνωστές απόψεις μου για τα κοινωνικά καρκινώματα της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ, οφείλω να πω ότι σ’ αυτό τους βρίσκω δίκιο…

… διότι δεν μπορεί να θυματοποιούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί και η δουλειά που κάνουν οι πολλοί για μια μερίδα, έστω και σημαντική, που δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, ειδικά εάν τα θύματα θα είναι τα ίδια τα παιδιά…

… είτε λοιπόν συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τους εκπαιδευτικούς, η ουσία είναι μία: είναι πραγματικά απίστευτο το θράσος του τράουλλου!

Διότι εμείς, ως πολίτες φορολογούμενοι και κυρίως μαλ… της υποθέσεως, πέρα από όλα τα άλλα και σε καιρούς πολύ δύσκολους, τρώμε κάθε χρόνο ένα χαράτσι επτά εκατομμυρίων για τη μισθοδοσία των κληρικών «της υπαίθρου» η οποία ύπαιθρος, όταν μας επέβαλε τη συμφωνία ο Μακάριος, ήταν σχεδόν ολόκληρη η Κύπρος.

Η εταιρεία των τράγων συμφώνησε επιτέλους εδώ και κάτι χρόνια να πληρώνει η ίδια τους μισθούς των παπάδων της όπως όφειλε. Όμως, κατόπιν πιέσεων του Ηρόδοτου η συμφωνία δεν εφαρμόζεται και τα επτά εκατομμύρια τα πληρώνουμε εμείς.

Το έξτρα κόστος για το οποίο γίνεται ο καβγάς στην εκπαίδευση είναι μόλις πέντε εκατομμύρια. Και τουλάχιστον πάει σε κάτι κοινωφελές όχι στην επιδότηση του χρυσού τσιουπέ από όλους τους πολίτες, ακόμα και τους αλλόθρησκους και τους άθεους.

Αλλά και από τους ορθόδοξους, έτσι; Οι οποίοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να τους δίνουν κι άλλα λεφτά, διότι οι βουλευτές και οι βουλευτίνες είναι, όπως και η κυβέρνηση, δειλοί και φοβούνται τον Ηρόδοτο. Από πού και ώς πού; Με ποια νομική βάση;

Και αντί να σιωπήσει ο τύπος αυτός, έχει και το θράσος να βγάζει και ανακοινώσεις και να υποδεικνύει στους εκπαιδευτικούς τι θα κάνουν.

Γιατί το κάνει; Διότι ξέρει πως τα καρκινώματά τους, οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, οι οποίες σε αντίθεση με τις αντίστοιχες τουρκοκυπριακές, είναι ό,τι πιο εθνικιστικό και οπισθοδρομικό έχει να επιδείξει σε οργανώσεις εργαζομένων αυτή η κοινωνία, αυτές λοιπόν θα σκάσουν και δεν θα του απαντήσουν. Διότι τέτοιες είναι.

Συνεπώς, βρίσκει και κάνει. Και όταν τα βλέπουμε και εμείς, χαιρόμαστε οι άκληροι που έχουμε μόνο σκυλιά και δεν κινδυνεύουν από όλα αυτά.

Και σας παραπέμπω στον τίτλο και πάλι. Με τις υγείες μας!

Υστερόγραφο:  Ξέρω, ξέρω... Θέλετε να διαβάσατε τη συνέντευξη της φωτογραφίας. Αξίζει τον κόπο! Θα σας άφηνα εγώ έτσι; Σας άφησα ποτε; Κάντε ένα κλικ ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Ο Γενικός Εισαγγελέας με το κίτρινο γιλέκο (Του Επαμεινώνδα Κορακίδη)

Πολίτης News, 11:40 (τελευταία ενημέρωση 11:40)

ΑΠΟΨΗ

Ναρκωτικά στα σχολεία μας...της Μαρίνας Κουμάστα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 07:49 (τελευταία ενημέρωση 07:49)

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή