Καλά, πού ήσασταν;

ΑΠΟΨΗ /ΚΥΠΡΟΣ
Οι πραγματικές αμοιβές των γ.δ. των υπουργείων μας μπορεί και να ξεπερνούν το μισό εκατ. τον χρόνο. Δεν έχω χρόνο και χώρο να σας το αποδείξω τώρα, αλλά πολύ ευχαρίστως να το κάνω.

Οι πραγματικές αμοιβές των γ.δ. των υπουργείων μας μπορεί και να ξεπερνούν το μισό εκατ. τον χρόνο. Δεν έχω χρόνο και χώρο να σας το αποδείξω τώρα, αλλά πολύ ευχαρίστως να το κάνω. Απλώς σημειώστε πως για μια υπηρεσία 5 χρόνων, ένας γ.δ. έχει/είχε αύξηση 25 χρόνων στη σύνταξή του ΜΟΝΟ από τα αφορολόγητα και συντάξιμα επιδόματα που αποκτά, ίση με 60 χιλ. ευρώ για κάθε χρόνο υπηρεσίας. Αν ένας γ.δ. υπηρετήσει 2 χρόνια, τότε ΜΟΝΟ η αύξησή του είναι 150 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Σκεφτείτε ποια ήταν η αύξηση του γ.δ. που ανέλαβε και βγήκε σε σύνταξη σε λίγους μήνες. Και τονίζω ΜΟΝΟ από τα αφορολόγητα και συντάξιμα επιδόματα. Αν τα βάλετε όλα... άστε. Μην προσπαθήσετε. Σίγουρα, λοιπόν. Από κάποιον με τέτοιες αμοιβές δεν θα περιμένατε να σας πει:


«Πλέον η κρατική κτημοσύνη που έχει οικονομική αξία θα τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης που θα δημιουργεί τα μέγιστα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον» και ότι «προχωρούμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο μνημόνιο...  το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε εκείνα τα ακίνητα τα οποία έχουν δυνητικά εμπορική αξία για να χρησιμοποιηθούν έναντι των υποχρεώσεων του κράτους και να φέρουν έσοδα στα κρατικά ταμεία». Καλά, τόσο καιρό τι έκανε; Περίμενε την τρόικα;


«Διευκρινίσαμε αριθμό θεμάτων σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο, σε ημικρατικούς οργανισμούς και σε άλλες αρχές του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Γενική διαπίστωση είναι ότι προχωρούμε -υπουργείο Εσωτερικών και κτηματολόγιο- σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με βάση το μνημόνιο». Ωραία, με τον φορολογούμενο που τον αμείβει, δεν ξέρει ο ίδιος με πόσα, δεν είχε καμία δέσμευση; Καμία υποχρέωση; Προφανώς όχι.


«Ο τρόπος διαχείρισης κρατικής γης εκσυγχρονίζεται προς όφελος του Δημοσίου» και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει ένας πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ημικρατικών οργανισμών, κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί και υποχρέωση να τον έχουμε». Υποχρέωση πάντα ήταν, αλλά δεν το κάνατε. Διότι αυτός που τον πλήρωνε δεν μπορούσε να το απαιτήσει.


«Όλα τα ακίνητα του κράτους τα οποία έχουν εμπορική αξία θα πρέπει το κράτος για δικούς του λόγους να τα διαχειριστεί με τον πλέον συμφέροντα τρόπο για το δημόσιο συμφέρον, για τις ανάγκες αυτού του κράτους»... Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Εμείς το γνωρίζαμε, εσείς, με τόσες αμοιβές και εξουσίες, τώρα το αντιληφθήκατε;
Δεν θα ξεχάσω τον γ.δ. του υπ. ’μυνας, όταν δικαιολογούσε τα αφορολόγητα και συντάξιμα επιδόματά του: «Οι γ.δ. είναι αυτοί που κρατούν τη δημόσια υπηρεσία» και μετά τονγ.δ. του υπουργείου Εξωτερικών όταν (δεν) δικαιολογούσε το Μαρί: «Εγώ είμαι ένας απλός λειτουργούς. Απλώς εκτελούσα εντολές».
Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Η θέση μπορεί να δικαιολογεί μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα άτομα, όμως, όπως δείχνει η κυπριακή πραγματικότητα... σίγουρα όχι.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Μίσος και συγκάλυψη...Του Μιχάλη Θεοδώρου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 16.11.2018

ΑΠΟΨΗ

O Καραγκιόζης - θεατής. Και ο σκέτος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 16.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Η επανάσταση της υπομονής...Του Γιώργου Κακούρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, 15.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή