J’ Adore Eau de Parfum, γυναίκα, λουλούδια, Dior.

BUZZLIFE /FASHION
Ένας μύθος, ένα άρωμα αιώνιας θηλυκότητας. Η αγνότητα και η μοναδικότητά του, το κάνουν να μοιάζει λουλούδι μεταξύ λουλουδιών.

Avenue Montaigne
Ήταν 12 Φεβρουαρίου 1947, όταν ο Christian Dior παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στην Avenue Montaigne. Μετά τα σκληρά χρόνια του πολέμου, ονειρευόταν να προκαλέσει μια διάθεση ανεμελιάς και ομορφιάς. Ήθελε κυρίως να αφιερώσει τον εαυτό του στη θηλυκότητα. Να προβάλει τη λεπτή μέση, το ψηλό μπούστο και την παιχνιδιάρικη χάρη του κορσέ και της δαντέλας. Κάποιοι τον είπαν τρελό. Όμως, δεν ήταν παρά μόνο ένας οραματιστής που, με την επινόηση του New Look θα έγραφε χρυσές σελίδες στην ιστορία της μόδας.

Τα μανεκέν στο ξακουστό δωμάτιο ετοιμασίας αντανακλούσαν τις διασημότητες που ήταν έτοιμες να ακολουθήσουν τη μόδα της νέας χρυσής εποχής. Ο Christian Dior χρειαζόταν ένα χώρο που θα ταίριαζε με τις φιλοδοξίες του. Το ντεκόρ αυτού του χώρου πλημμύριζε από γκρι του μαργαριταριού.
Διακοσμητικά και έπιπλα νέο-Λουδοβίκου 16ου, με οβάλ καμέο, κρυστάλλινους πολυελαίους... Σταδιακά, το ντεκόρ γίνεται πραγματικότητα, σ’ ένα στιλ που θα καθιερωθεί σαν η ταυτότητα του Οίκου Dior.

Όμως, οι δημιουργίες του, είναι στα λουλούδια που ο Μόδιστρος - Αρωματοποιός
θα δημιουργούσε τη δική του κουλτούρα. Ο κήπος του ήταν ο παράδεισός του,
μια ανανεώσιμη πηγή έμπνευσης. Πέταλα και στεφάνες από άνθη ενέπνεαν τη γραμμή στις σιλουέτες του, απελευθέρωναν το κόψιμο στα φορέματά του και αρωμάτιζαν τις φούστες του. Το “J’ adore” βρίσκεται στην καρδιά των αρωμάτων του Dior! Επειδή εκφράζει όλη την εξεζητημένη λεπτότητα Υψηλής Μόδας, το J’ adore φωτίζει την Avenue Montaigne.


Το άρωμα
Το άρωμα J’ adore φαίνεται να αναδύει ελαφρότητα και αρμονία. Η αγνότητα και η μοναδικότητά του, το κάνουν να μοιάζει λουλούδι μεταξύ λουλουδιών. Γιατί τα συστατικά του κατάφεραν να το παντρέψουν μαζί τους. Κανένα δεν επιθυμεί να επιβληθεί στα άλλα ή να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Γιασεμί Sambac, Τριαντάφυλλο Damascena και Ylang-Ylang δίνουν τον δικό τους τόνο στη συμφωνία. Προτού όμως χωθούν στη συμφωνία, μια νότα από φρούτα κάνει έντονη τη δική της συμμετοχή. Δαμάσκηνο, που γίνεται πιο αισθησιακό και γλυκό σαν μέλι με τη φροντίδα του Τουμπερόζα. Ας μη ξεχνάμε όμως το Σανταλόξυλο και το Vetiver, που χαρίζουν συγκίνηση και ένταση. Οι γυναίκες λιώνουν και εναρμονίζονται μ’ αυτή την απαστράπτουσα μουσική που αντηχεί σε όλες τις πλευρές της προσωπικότητάς τους. Μερικές ωραίες παραλλαγές έχουν ακουστεί στη μελωδία J’ adore. Το Eau de Toilette εξατμίζεται νόστιμα.
Το Absolu ενισχύει την ένταση σε κάθε πέταλο. Τέλος, το εκχύλισμα για μεγαλύτερο πάθος!

Ο François Demachy, Αρωματοποιός – Δημιουργός του Dior, επικεντρώνεται αποκλειστικά στη θηλυκότητα που αναδύουν τα λουλούδια, προσθέτοντας τη δική του υπογραφή.
Πίσω από το ταλέντο του δημιουργού κρύβεται η γη και η δροσιά της, η επιλογή πιο ευγενικών υλικών και η πολύ σκληρή δουλειά εκείνων που τα καλλιεργούν και τα μαζεύουν. Φροντίδα και ακρίβεια, όπως αξίζει σ’ ένα εργαστήριο Υψηλής Μόδας.
Ακόμα πιο πολύτιμο και αστραφτερό, το μπουκάλι του J’ adore είναι ένας φόρος τιμής στη θηλυκότητα, ένας διακριτικός συνδυασμός δύναμης και απαλότητας. Το αναλλοίωτο άρωμα φιλοξενείται στο ξανασχεδιασμένο μπουκάλι, γεμάτο καμπύλες και αρμονία.