Ήθελα να παλέψω για το περσινό πρωτάθλημα

AUTO /MOTORSPORTS
Ο οδηγός της Toyota Jari-Matti Latvala αναφέρθηκε στην κακή απόδοσή του πέρσι και τόνισε πως ήθελε να παλέψει για το περσινό πρωτάθλημα.

Ο Φινλανδός έχει εντυπωσιάσει με την φετινή του απόδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού κέρδισε στον αγώνα της Σουηδίας και είχε μια δεύτερη θέση, παρόλο που δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα με το καινούριο Yaris WRC.

«Πίστευα ότι αυτή είναι η χρονιά για να κερδίσω,» είπε ο Latvala σε podcast της Becsy Williams. «Αλλά είχα δύο κακούς αγώνες στην αρχή, στη συνέχεια με τη νίκη στο Μεξικό άρχισα να βρίσκομαι στη σωστή κατεύθυνση, και μετά είχα πολλές εγκαταλείψεις πάλι. Σε μία ομάδα με έναν τόσο σπουδαίο οδηγό σαν τον Sebastien, συνειδητοποίησα ήδη ότι είχε χαθεί-δεν μπορούσα να νικήσω το πρωτάθλημα πια. Ήξερα πόσο δυνατός ήταν. «Είχα τερματίσει δεύτερος και τρίτος πίσω από αυτόν στο πρωτάθλημα. Ύστερα, με χτύπησε και άρχισα να χάνω το κίνητρό μου. Αυτό ήταν. Δεν μπορούσα να δω τίποτα περισσότερο από απλές νίκες και δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ήθελα το πρωτάθλημα, ήταν τρία χρόνια που ο Seb το είχε κερδίσει. Δεν έπρεπε να το έχω αφήσει να συμβεί, αλλά αυτό έγινε. «Όντας στο ίδιο αυτοκίνητο, σκέφτηκα ότι θα έχω το ίδιο ακριβώς set-up με τον Seb.

Αν οδηγούμε το ίδιο αυτοκίνητο, θα πρόκειται μόνο για την οδήγηση. «Αλλά ο κάθε οδηγός έχει μικρές διαφορές στο στιλ του και set-up. Επομένως, στην προσπάθεια να οδηγώ σαν τον Sebastien, να προσπαθώ να φρενάρω με τον ίδιο τρόπο, απομακρύνθηκα από τη δική μου ταυτότητα και το δικό μου στιλ. Μετά από τέσσερεις μήνες, είχα πέσει πιο πολύ. Απλά δεν μπορούσα να το κάνω με τον ίδιο τρόπο. «Ο μόνος τρόπος για μένα είναι να οδηγώ με τον τρόπο που έχω μάθει και είμαι σίγουρος γι’αυτό-όχι να προσπαθώ να αντιγράφω ό,τι κάνει ο καθένας. Ακόμα και για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Θρίαμβος Φεράρι και Φέτελ στο Μονακό!

Πολίτης Sports, 17:10 (τελευταία ενημέρωση 17:10)

AUTO

Είμαστε εκπληκτική ομάδα με τον Tanak

Πολίτης Auto, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

AUTO

Σημαντικό θέμα οι ανεξάρτητοι κινητήρες

Πολίτης Auto, 11:30 (τελευταία ενημέρωση 11:30)

Επιστροφή
στην αρχή