«Ήταν όλα προσχεδιασμένα για Συνεργατισμό»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Εκτός απροόπτου, εγκρίνεται σήμερα σε έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων η παροχή κυβερνητικών εγγυήσεων στην Ελληνική

Εκτός απροόπτου, εγκρίνεται σήμερα σε έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων η παροχή κυβερνητικών εγγυήσεων στην Ελληνική Τράπεζα, ολοκληρώνοντας έτσι τη συμφωνία για τον Συνεργατισμό, με την οποία πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την εν λόγω τράπεζα - το καλό κομμάτι περνάει στην Ελληνική Τράπεζα και το κακό μετεξελίσσεται σε Φορέα Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποφάσισε την Πέμπτη όπως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος καταψηφίσει τις κρατικές εγγυήσεις.

Μαζί με τις εγγυήσεις, πακέτο θα είναι σήμερα στη Βουλή για ψήφιση και έξι κυβερνητικά νομοσχέδια, καθώς και τρεις προτάσεις νόμου που αφορούν το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Δεν αποκλείεται το ΑΚΕΛ να υπερψηφίσει κάποια νομοσχέδια ή/και προτάσεις νόμου, εφόσον ενσωματωθούν σε αυτά και δικές του εισηγήσεις / τροποποιήσεις. «Πρέπει να πω ότι η απόφαση για καταψήφιση των εγγυήσεων ήταν πολύ δύσκολη.

Βάλαμε στη ζυγαριά όλα όσα συναποτελούσαν το θέμα Συνεργατισμός. Πρώτα και κύρια, τα πάρα πολλά ψέματα που λέχθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά δεύτερο λόγο, τη δική μας διαφορετική άποψη ότι ο Συνεργατισμός θα έπρεπε να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες μέσα από διαδικασία η οποία θα εξασφάλιζε ότι δεν θα είχαν πολλά βαρίδια οι μέτοχοι, όταν θα τους επιστρεφόταν η τράπεζα», είπε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Πολίτη». Δυστυχώς, σημείωσε, ενώ η κυβέρνηση μάς έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι τα πάντα λειτουργούσαν ομαλά και σωστά, ξαφνικά προχώρησε στην εξαγγελία διαδικασίας πώλησης. «Και διαπιστώσαμε ότι τα δεδομένα εξελίχθηκαν ακριβώς πανομοιότυπα με τις διάφορες πληροφορίες που ακούγαμε τον τελευταίο χρόνο.

Γεννιέται, λοιπόν, πολύ έντονα το ερώτημα κατά πόσον όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα και η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, λέγοντας ψέματα στον κόσμο, δημιουργώντας τετελεσμένα και μην αφήνοντας άλλες επιλογές ανοικτές», συμπλήρωσε.

 

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.

 

 


Επιστροφή
στην αρχή