Ιστορική επιτυχία για την ποδηλασία, «χάλκινο» με την Χριστοφόρου!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

H Άντρη Χριστοφόρου εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και έγραψε Ιστορία για την κυπριακή ποδηλασία...

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγύρισε το πρωί του Σαββάτου (30/6) η κυπριακή ποδηλασία σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Στους 18ους της Ταραγόνα η αθλήτρια που κατάφερε να εξασφαλίσει το μετάλλιο είναι η Άντρη Χριστοφόρου, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Στην περιοχή της Βίλα Σέκα η Χριστοφόρου επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία στο άθλημα, καλύπτοντας την απόσταση των 18 χιλιομέτρων σε 25:12.10, που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από δύο Ιταλίδες.

Η διαφορά από την πρώτη ήταν στα 57 δευτερόλεπτα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη για το μετάλλιο αυτό. Άργησε λίγο να έρθει, γιατί ήθελα να πάρω μετάλλιο και την Πέμπτη. Δεν τα κατάφερα προχθές, όμως σήμερα κατέκτησα το χάλκινο και είμαι πολύ ικανοποιημένη, αφού είναι και το πρώτο της ποδηλασίας σε Μεσογειακούς Αγώνες», μας είπε εν συντομία η Άντρη Χριστοφόρου, η οποία ως επόμενο στόχο θέτει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβρη, λαμβάνοντας μέρος και στον αγώνα δρόμου αντοχής και στην ατομική χρονομέτρηση.

Αντίθετα, στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης ανδρών και στην απόσταση των 20 χιλιομέτρων οι Κύπριοι ποδηλάτες δεν κατάφεραν να διακριθούν.

Ο Ανδρέας Μιλτιάδης ήταν 12ος με 32:26.79 και ο Αλέξανδρος Αγρότης 18ος με 33:44.16. Τα μετάλλια πήγαν σε Ιταλία, Πορτογαλία και Σλοβενία.

* ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (απεσταλμένος ΕΑΚ)

 


Επιστροφή
στην αρχή