Ισπανία: Δικαστήριο επιβάλλει καθημερινό «τιτίβασμα» σε συκοφάντη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Με έναν πρωτότυπο τρόπο καλείται ένας Ισπανός, κρατούμενος σε φυλακή της Μαδρίτης, να αποκαταστήσει τη φήμη ενός άλλου άνδρα τον οποίο συκοφάντησε.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο καλείται ένας Ισπανός, κρατούμενος σε φυλακή της Μαδρίτης, να αποκαταστήσει τη φήμη ενός άλλου άνδρα τον οποίο συκοφάντησε.

Όπως αποφάσισε δικαστήριο της Σεβίλλης, ο πρόεδρος της οργάνωσης καταναλωτών Ausbanc Λουίς Πινέδα, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση αφού εξύβρισε -μέσω αναρτήσεών του στο twitter και σε μια εφημερίδα της οργάνωσής του- τον εκπρόσωπο της καταναλωτικής οργάνωσης Facua Ρουμπέν Σάντσεθ, θα πρέπει καθημερινά, για διάστημα 30 ημερών, να γράφει και να δημοσιεύει στο Twitter το κείμενο της απόφασης καταδίκης του.

 

Μάλιστα, δεδομένου ότι ο Πινέδα βρίσκεται ήδη στη φυλακή -έχοντας καταδικαστεί πέρσι για εκβίαση-, οι αρχές θα του παράσχουν τα απαραίτητα υλικά μέσα για να δημοσιεύει καθημερινώς τη δικαστική απόφαση.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος καλείται να διαγράψει τα 57 επίμαχα tweets, μέσα από τα οποία καταφερόταν ενάντια στον Σάντσεθ.

Έπειτα από την εκδίκαση και των εφέσεων που υποβλήθηκαν, η απόφαση κατέστη τελεσίδικη και δικαστήριο της Σεβίλλης ξεκαθάρισε ότι ο Πινέδα θα πρέπει να γράφει και να δημοσιεύει τα tweets «το πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 ή το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 22.00», σύμφωνα με το αντίγραφο της απόφασης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την οργάνωση Facua.

Πάντως, ο καταδικασθείς προς το παρόν αρνείται να εκτελέσει την απόφαση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο…

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα – Σρι Λάνκα: Ετοιμότητα του Πεκίνου για την παροχή βοήθειας

Πολίτης News, 16:42 (τελευταία ενημέρωση 16:42)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10 λόγοι που οι Ιρλανδοί τουρίστες πρέπει να προτιμήσουν την Κύπρο

Πολίτης News, 16:35 (τελευταία ενημέρωση 16:35)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα «αγκάθια» για την έκθεση συμπερασμάτων των G7

Πολίτης News, 15:50 (τελευταία ενημέρωση 15:50)

Επιστροφή
στην αρχή