Ισπανία: Δικαστήριο επιβάλλει καθημερινό «τιτίβασμα» σε συκοφάντη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Με έναν πρωτότυπο τρόπο καλείται ένας Ισπανός, κρατούμενος σε φυλακή της Μαδρίτης, να αποκαταστήσει τη φήμη ενός άλλου άνδρα τον οποίο συκοφάντησε.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο καλείται ένας Ισπανός, κρατούμενος σε φυλακή της Μαδρίτης, να αποκαταστήσει τη φήμη ενός άλλου άνδρα τον οποίο συκοφάντησε.

Όπως αποφάσισε δικαστήριο της Σεβίλλης, ο πρόεδρος της οργάνωσης καταναλωτών Ausbanc Λουίς Πινέδα, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση αφού εξύβρισε -μέσω αναρτήσεών του στο twitter και σε μια εφημερίδα της οργάνωσής του- τον εκπρόσωπο της καταναλωτικής οργάνωσης Facua Ρουμπέν Σάντσεθ, θα πρέπει καθημερινά, για διάστημα 30 ημερών, να γράφει και να δημοσιεύει στο Twitter το κείμενο της απόφασης καταδίκης του.

 

Μάλιστα, δεδομένου ότι ο Πινέδα βρίσκεται ήδη στη φυλακή -έχοντας καταδικαστεί πέρσι για εκβίαση-, οι αρχές θα του παράσχουν τα απαραίτητα υλικά μέσα για να δημοσιεύει καθημερινώς τη δικαστική απόφαση.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος καλείται να διαγράψει τα 57 επίμαχα tweets, μέσα από τα οποία καταφερόταν ενάντια στον Σάντσεθ.

Έπειτα από την εκδίκαση και των εφέσεων που υποβλήθηκαν, η απόφαση κατέστη τελεσίδικη και δικαστήριο της Σεβίλλης ξεκαθάρισε ότι ο Πινέδα θα πρέπει να γράφει και να δημοσιεύει τα tweets «το πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 ή το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 22.00», σύμφωνα με το αντίγραφο της απόφασης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την οργάνωση Facua.

Πάντως, ο καταδικασθείς προς το παρόν αρνείται να εκτελέσει την απόφαση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο…

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 5 Μαΐου η ποινή Σάββα Βέργα

Πολίτης News, 14:50 (τελευταία ενημέρωση 14:50)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χιλιάδες άρματα μάχης έβγαλε για «πόλεμο» ο Κιμ (Βίντεο)

Πολίτης News, 14:42 (τελευταία ενημέρωση 14:42)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε υπουργός για σχόλιό του για τον σεισμό του 2011 

Πολίτης News, 14:42 (τελευταία ενημέρωση 14:42)

Επιστροφή
στην αρχή