Ίση εκπροσώπηση στην εξουσία ζητά το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Σε συναντήσεις με τους υποψηφίους το Κυπριακό Λόμπι εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι ο στόχος για ισότητα των φύλων δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.

Όπως ανακοινώνει, το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών (ΚΛΓ) ολοκλήρωσε σειρά επαφών με τους υποψηφίους για τις Προεδρικές Εκλογές 2018 προκειμένου να διασφαλίσει την ουσιαστική και ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στη νέα κυβέρνηση, και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών, και την ισότητα των φύλων ως προτεραιότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Κατά τις συναντήσεις με τους υποψήφιους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΛΓ εξέφρασαν απογοήτευση για το γεγονός ότι ο στόχος για ισότητα των φύλων δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, τονίζοντας ότι χωρίς την ενεργό και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων, και χωρίς την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές οι στόχοι της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Παρέδωσαν επίσης το Μανιφέστο του ΚΛΓ, με το οποίο οι υποψήφιοι καλούνται όπως δεσμευτούν σε 6 βασικές αρχές και προτάσεις που αφορούν συγκεκριμένα:

1) Την ίση εκπροσώπηση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία, αλλά και όλα τα Συμβούλια που διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

2) Την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας ενάντια στις Γυναίκες και την Ενδοοικογενειακή βία μέσα από την υιοθέτηση και υλοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού. 

3) Την ανάπτυξη ποιοτικών και προσβάσιμων υπηρεσιών φροντίδας για παιδιά και ηλικιωμένους έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες και τους άνδρες να συμμετέχουν ισότιμα στην εργασία και στη φροντίδα των εξαρτωμένων ατόμων. 

4) Τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης. 

5) Την εφαρμογή του ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε και

6) Την ένταξη της διάστασης του φύλου στην κατάρτιση του δημόσιου κρατικού προϋπολογισμού και των δράσεων που τον συνοδεύουν.

Η Πρόεδρος του ΚΛΓ Μαρία Επαμεινώνδα δήλωσε ότι οι υποψήφιοι ήταν θετικοί στα αιτήματα του ΚΛΓ και διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία του Λόμπυ πως η ισότητα των φύλων αποτελεί προτεραιότητα για τους ίδιους και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησής τους.

«Αναμένουμε από τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδείξει πολιτική βούληση, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας ουσιαστικά μέτρα προς την κατεύθυνση της ισότητας. Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη να δημιουργήσει την ουσιαστική αλλαγή προς την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών», ανέφερε η Πρόεδρος του ΚΛΓ.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η σύσταση μόνιμης γραμματείας για τριμερείς στη Λευκωσία

Πολίτης News, 12:05 (τελευταία ενημέρωση 12:05)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Guardian: Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους ψηφίζουν λαϊκιστικό κόμμα

Πολίτης News, 11:59 (τελευταία ενημέρωση 11:59)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλό φονικό: Την Παρασκευή η απόφαση για την Σάρα Σιάμς

Πολίτης News, 11:56 (τελευταία ενημέρωση 11:56)

Επιστροφή
στην αρχή