Βρίσκεσαι στο αεροπλάνο και θες να μάθεις πού είσαι; Υπάρχει τρόπος...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, κοιτάς από το παράθυρο και βλέπεις μία χώρα, ένα νησί... Και σκέφτεσαι: «Πού άραγε να είμαστε τώρα;»

«Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία πτήσης (airplane mode)», είναι μία από τις οδηγίες του πιλότου πριν την απογείωση του αεροπλάνου. Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι για τις επόμενες ώρες δεν θα έχεις πρόσβαση σε social media και όλα τα σχετικά...

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, κοιτάς από το παράθυρο και βλέπεις μία χώρα, ένα νησί... Και σκέφτεσαι: «Πού άραγε να είμαστε τώρα;», «Ποια είναι αυτή η χώρα;»... Και κάπου εκεί αρχίζουν οι ικασίες και τα σενάρια!

Ωστόσο υπάρχει τρόπος, στα 35.000 πόδια και χωρίς internet να δείτε πού βρίσκεστε!

Αρχικά ενεργοποιείτε την τοποθεσία (location) της συσκευής σας και ακολούθως ανοίγετε την εφαρμογή Google Maps, στην κατηγορία «Transit». Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα και στον χάρτη θα εμφανιστεί μία κουκίδα που θα δείχνει την ακριβή σας τοποθεσία, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα «πού βρίσκομαι;».

Αυτό συμβαίνει γιατί τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς έχουν ενσωματωμένες δύο αντένες. Η μία είναι για τις κλήσεις και την ανταλλαγή μηνυμάτων και η δεύτερη εντοπίζει το στίγμα του τηλεφώνου μέσω δορυφόρου. Έτσι, ακόμη και στη λειτουργία πτήσης, η συσκευή σας είναι σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία σας.

Δοκιμάστε το στο επόμενό σας ταξίδι...


Επιστροφή
στην αρχή