Υπόθεση Λοϊζίδου: Χαστούκι από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε χθες το αίτημα των δικηγόρων της κας Λοϊζίδου για έκδοση προσωρινού διατάγματος

Το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε χθες το αίτημα των δικηγόρων της κας Λοϊζίδου για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο θα απαγορευόταν η δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κ. Ελένης Λοϊζίδου.

Πρόκειται για το δεύτερο ΌΧΙ σε λιγότερες από επτά μέρες το οποίο εισέπραξαν οι δικηγόροι της Ελένης Λοϊζίδου στην προσπάθεια που καταβάλλουν να απαγορεύσουν με κάθε τρόπο την δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας από το προσωπικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Μετά τη γραπτή καταγγελία προς την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την άποψη που κατέθεσε η κ. Ειρήνη Λοϊζίδου που δεν ικανοποίησε τους δικηγόρους της Εισαγγελέως η Ελένη Λοϊζίδου στράφηκε προς την δικαιοσύνη καταθέτοντες αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο θα απαγορευόταν η δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών της μηνυμάτων. Η αίτηση της Ελένης Λοϊζίδου εξετάσθηκε την Τρίτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με τον πρόεδρο του, μετά την ακρόαση να απορρίπτει την αίτηση της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας.

Το αίτημα απορρίφθηκε για το λόγο ότι το Δικαστήριο δεν θεώρησε ότι αποδείχθηκε το στοιχείο του κατεπείγοντος που είναι μια από τις προϋποθέσεις έκδοσης ενδιάμεσου διατάγματος. 

Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου έμμεσα πλήν σαφώς αναιρεί και τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία εκδόθηκε χθες, και διά της οποίας ο κ. Κώστας Κληρίδης επικαλούμενος το Άρθρο 122 ζητούσε να σταματήσει κάθε δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος των mail της κ. Λοϊζίδου.

 


Επιστροφή
στην αρχή