ΥΠΕΞ Ολλανδίας και Γαλλίας που δεν θα συναντηθούν με την τ/κ πλευρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η Ολλανδία και η Γαλλία δεν είναι απλές χώρες, είναι σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ και επιπλέον, η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ.

Η μη συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας με την τ/κ πλευρά, κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, είναι «μη αποδεκτή» κατά τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι σε μια σημαντική περίοδο όπου γίνεται η αξιολόγηση του Κυπριακού από τον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και του μέλλοντος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, η μη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, με την τ/κ πλευρά «που είναι η μία από τις δύο ίσες πλευρές, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ε/κ πλευράς, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η Ολλανδία και η Γαλλία δεν είναι απλές χώρες, είναι σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ και επιπλέον, η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.
 
«Θέλουμε να γνωρίζουν κάποιες χώρες μέλη της ΕΕ που λένε με κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού, ότι οι μονομερείς επαφές τους με την ε/κ πλευρά, μη λαμβάνοντας υπόψη την τ/κ πλευρά, δεν συμβάλλουν καθόλου στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».
 
Έκανε δε λόγο "για άδικη κατάσταση που ενθαρρύνει περισσότερο προς την κατεύθυνση της μη λύσης την ε/κ πλευρά, η οποία δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί με τους Τ/κ την εξουσία και τον (φυσικό) πλούτο και προσπαθεί να διατηρήσει το υφιστάμενο στάτους κβο".


ΚΥΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή