Υπέρ Μαλά ο Κατσουρίδης- Μετά τις Προεδρικές το θέμα αποκατάστασης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Κατσουρίδης, με γραπτή του δήλωση ,εκφράζει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά για την προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Κατσουρίδης, με γραπτή του δήλωση ,εκφράζει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά για την προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως είναι μια υποψηφιότητα την οποία τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία.

Πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η λύση του Κυπριακού, για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, εγγυήσεις, εγγυητές και τουρκική επικυριαρχία. Λύση η οποία να στηρίζεται στις περί Κύπρου αποφάσεις του ΟΗΕ, της Ε.Ε, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και να αποδώσει ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, νησίδα ασφάλειας, γέφυρα ειρήνης και ανάπτυξης στην περιοχή, αναφέρει ο κ. Κατσουρίδης.

Ταυτόχρονη επιδίωξη, σημειώνει, είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης και ο δικαιότερος καταμερισμός του παραγόμενου εθνικού πλούτου προς όφελος των εργαζομένων.

"H κατάσταση στην Κύπρο βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Την ίδια στιγμή το Κίνημα της Αριστεράς βρίσκεται ενώπιον εξαιρετικών και ιδιαζόντων δεδομένων. Ως μέλος του ΑΚΕΛ, θέλω να δηλώσω την στήριξη μου στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Μια υποψηφιότητα την οποία τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία", αναφέρει ο κ. Κατσουρίδης.

ΑΚΕΛ και Νίκος Κατσουρίδης έκαναν αρκετές συζητήσεις τις τελευταίες μέρες και κατέληξαν στην ανάγκη να κλείσει αυτό το μέτωπο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Σήμερα ενημερώθηκε και η Γραμματεία του ΑΚΕΛ από τον γενικό γραμματέα του κόμματος της Αριστεράς Άντρο Κυπριανού για τα αποτελέσματα του διαλόγου.

 

Θέμα αποκατάστασης μετά τις Προεδρικές 

Μετά τις Προεδρικές Εκλογές θα αποφασίσει το ΑΚΕΛ για το θέμα της αποκατάστασης του Νίκου Κατσουρίδη σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του κομμάτος Άντρου Κυπριανού. 

Στην ανακοίνωση ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι ο Νίκος Κατσουρίδης υπήρξε για δεκαετίες ένα από τα πρώτα στελέχη του ΑΚΕΛ. Η απόφαση του να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα του Σ. Μαλά σίγουρα μας ικανοποιεί. Όπως είχα δηλώσει και πρόσφατα στο ΑΚΕΛ δεν περισσεύει κανένας προσθέτει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Το Κόμμα μας διαχρονικά συμπεριφερόταν θετικά και δημιουργικά στα στελέχη και τα μέλη του. Έτσι θα λειτουργήσει και τώρα. Μετά τις Προεδρικές Εκλογές θα ξανασυζητήσει το θέμα που τον αφορά. καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Ευχαριστίες για την στήριξη από τον Νίκο Κατσουρίδη εξέφρασε μέσω twiiter ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς. 


Επιστροφή
στην αρχή