Υπέρ και κατά της θερινής και της χειμερινής ώρας για την Κύπρο(WebTV)

WEB TV /Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βλέποντας το διχασμό ανάμεσα στις απόψεις, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους ευρωπαίους πολίτες να επιλέξουν

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος Γιώργος Δανός αναλύει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της παραμονής της πρακτικής της αλλαγής της χειμερινής ώρας σε θερινή, αλλά και των άλλων δύο επιλογών τις οποίες έχουν ενώπιον τους οι ευρωπαίοι πολίτες στην πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της μόνιμης παραμονής στη θερινή ώρα και της μόνιμης παραμονής στη χειμερινή ώρα.

Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες με πρωταγωνίστριες τη Φιλανδία και τη Λιθουανία και κατέληξε σε ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας, επιτρέποντας στην Κομισιόν να αξιολογήσει και εφόσον το κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την σχετική οδηγία περί θερινής ώρας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βλέποντας το διχασμό ανάμεσα στις απόψεις, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους ευρωπαίους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις επιλογές: Παραμονή της πρακτικής της αλλαγής της ώρας όπως είναι σήμερα, μόνιμη παραμονής στη χειμερινή ώρα και μόνιμη παραμονή στη θερινή ώρα.

Ως χώρα του νότου σύμφωνα με τον κ. Δανό, η Κύπρος ωφελείται από τη θερινή ώρα τα καλοκαίρια, καθώς το φως της ημέρας παρατείνεται προς το απόγευμα. Η επιλογή ωστόσο της θερινής ώρας ως μόνιμη, θα είχε ως αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο, να παρατηρείται το φαινόμενο της ανατολής του ήλιου μετά τις 7:30 το πρωί, κάτι το οποίο θα προκαλούσε ενδεχομένως προβλήματα ή δυσκολίες σε διάφορους τομείς και κυρίως στην εκπαίδευση.

Η πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση λήγει στις 16 Αυγούστου και διεξάγεται σε αυτή τη διεύθυνση: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summertime-arrangements .

 

#ΗΕυρώπηΕίναιΤοΜέλλονΜας

#OurEuropeOurFuture


Επιστροφή
στην αρχή