Είναι αυτό που λέμε Cypriot and Proud!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Πανικό για το έγγραφο Άιντε οι Ντενκτασικοί. Ομοίως και οι... Ντενκτασσικοί. Πάλι ταίριαξαν τα άστρα τους. Ευτυχώς η επιστήμη (άλλη ναι) είχε νέα καλά

Τα highlights της χθεσινής μέρας: Στο Νο.1, ο «Φιλελεύθερος», αν και δεν το είπε ξεκάθαρα, εντόπισε «παγίδες» (όλες μάλιστα) στο έγγραφο Άιντε και αποφάσισε ότι τελικά δικαιώνεται (περίπου) και για τις φαντασιώσεις του περί διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κείμενο Άιντε. Άιντε και πού να δείτε όταν σφίξουν κι οι ζέστες τι έχει να γίνει.

Στο Νο.2, η Ανίερη Τριάδα (Ψευτονικόλας, Σιζό, Σίζλινγκ Ελένη) έδωσαν έναν εντυπωσιακό μεταξύ τους αγώνα για το ποιος θα βρει το πιο αρνητικό πράγμα για το έγγραφο Άιντε το οποίο, όπως σωστά υπέδειξε και ο Τουμάζος Τσελεπής, δεν είναι παρά ένα εργαλείο και όχι βέβαια κάτι σαν… έγγραφο λύσης.

Η Ελένη ήταν η πιο αφοριστική, ο Σιζό είναι για να τον κλαίνε οι ρέγγες πλέον (μονίμως ντεφορμέ), ο δε Νικόλας… «Νίκησε ο Νικόλας», όπως έβγαζε και το σκανδαλωδώς στημένο εκείνο παιγνίδι στο γελοίο App του ΔΗΚΟ. Το σικέ, ναι. Θυμάστε;

Bliss! Και μιας και μιλάμε για σικέ, επιτρέψτε μου μια παρένθεση για την «ηχηρή μετεγγραφή» κάποιας κυρίας Συγκρασίτη στο επιτελείο Νικόλα. Το εν λόγω επιτελείο δεν το έχει πολύ με τα ελληνικά, γι’ αυτό πρέπει να εξηγήσουμε ένα-δυο βασικά.

Μετεγγραφή σημαίνει εγγράφω από ένα πράγμα σε κάτι άλλο. Η κυρία αυτή είχε παραιτηθεί από τον ΔΗΣΥ και είχε αποχωρήσει από το κόμμα από τον Οκτώβριο του 2016. Άρα ενεγράφη στον Νικόλα. Ηχηρή δε, για κάποιαν που δεν την ξέρει κανείς δεν τη λες.

Ακόμα και με τις εγγραφές του διαστρεβλώνει τα πάντα αυτό το παιδί!

Κλείνει η παρένθεση. Ο Νικόλας, λοιπόν, κέρδισε το ματς στην Ανίερη ζητώντας σύγκληση του Εθνικού άμεσα (και πάλι) αλλά και με διάφορα κασσανδρικά σενάρια για κατάργηση της υπόστασής μας κτλ. Όλα στο ίδιο πνεύμα με τα όσα έλεγε για κατάργηση της ΚΔ πριν και το Μοντ Πελεράν όπως και -εντελώς συμπτωματικά πάντοτε- με τη «Συνθήκη Κατάργησης της ΚΔ» του «Φιλελεύθερου» που λέγαμε πριν. Άρχισα να πιστεύω ότι έχουν τηλεπάθεια.

Στο Νο.3, το πολύ άβολο φαινόμενο της (ίδιας) τηλεπάθειας και των ίδιων ανησυχιών και στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος. Πολύ άβολο όμως. Ο Σερντάρ Ντενκτάς, ηγέτης του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), σχολίασε το έγγραφο Άιντε με πανικό, επίσης, λέγοντας πως θα είναι το τέλος των Συνθηκών Εγκαθίδρυσης και Εγγυήσεων. Κοινοί οι φόβοι, κοινοί και οι αγώνες!

Στο Νο. 3,5 τα κύμβαλα των ως άνω τα οποία ξεσάλωσαν και χθες. Ένα εξ αυτών έγραψε για «ξεφτιλισμένους δημοσιογράφους», απευθυνόμενος σε κάποιους από εμάς τους συντάκτες του Πολίτη. Διάβασα με καθυστέρηση τον παραληρηματικό βόθρο ο οποίος σε τίποτα δεν θύμιζε το... κούμπωμα -χωρίς καμία απολογία όμως- της προηγούμενης μέρας.  Ένας οχετός ο οποίος έφερνε από σχόλια σε site ψεκασμένων όχι από στήλη σοβαρής εφημερίδας.

Εάν το ζητούμενο της μη «ξεφτίλας» είναι το να γίνουμε και εμείς ακούραστες πλύστες όλων αυτών που οδηγούν τη χώρα μας στη διχοτόμηση, τότε ας ζήσουμε με το (κατά τους ίδιους) «ξεφτιλίκι» ως παράσημο τιμής.

Στο Νο.4: Το σημαντικότερο όλων. Η μεγάλη έρευνα των γενετιστών του ΙΝΓΚ η οποία κατέρριψε πανηγυρικά το επιχείρημα του Ραούφ Ντενκτάς και των αντίστοιχων στη δική μας πλευρά ότι δεν υπάρχουν Κύπριοι και ότι είμαστε Έλληνες και Τούρκοι. Και πως μόνο οι γάιδαροι, κατά τον Ντενκτάς, είναι Κύπριοι. Που και αυτοί είναι.

Αν δεν τη διαβάσατε, παραθέτω μερικά από τα ευρήματα: «Τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι έχουν κοινούς απλότυπους με κατοίκους της Ελλάδας και του Λιβάνου, ενώ συγκεκριμένα οι Ελληνοκύπριοι έχουν κοινούς απλότυπους με κατοίκους της Αλβανίας. Το γενικό γενετικό προφίλ των Κυπρίων (ιδιαίτερα των Ελληνοκυπρίων) όσον αφορά την πατρική καταγωγή μοιάζει με αυτό γηγενών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και του νοτιοδυτικού Καυκάσου (π.χ. Αρμένιοι), καθώς και με εκείνο των Ελλήνων της Κρήτης».

Επίσης: «Η γενετική ομοιότητα με τους πληθυσμούς που κατοικούν στην Ελλάδα είναι μεγάλη, όχι όμως τόσο όσο με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, διότι από τον εξελληνισμό του νησιού με την κάθοδο των αχαϊκών φύλων έως σήμερα έχουν μεσολαβήσει 3.500 χρόνια και στο μεταξύ οι απλότυποι-Υ μεταλλάχθηκαν. Έτσι είναι αδύνατο να εντοπιστεί μεγάλος αριθμός κοινών απλοτύπων».

Ακόμα: «... ότι 20 από τους 24 κοινούς απλότυπους δεν υπάρχουν ούτε στη διεθνή βάση δεδομένων, δείχνει ότι συναντώνται μόνο στον τοπικό πληθυσμό της Κύπρου».

Ίσως για αυτό να εκνευρίστηκε ο Σερντάρ, αν και δεν το νομίζω. Από ένα post του γενετιστή επίσης και πολιτικού Σταύρου Μαλά, διάβασα ότι παρόμοια αποτελέσματα είχε και μια έρευνα το 1992, με αποτέλεσμα τότε ο Ντενκτάς να διώξει τον Τ/Κ γενετιστή που συμμετείχε από την Κύπρο.

Τα νέα είναι πολύ κακά για όσους -Ε/Κ και Τ/Κ- θέλουν να παρουσιάσουν τους Τ/Κ αδελφούς μας ως Τούρκους στην καταγωγή, είναι όμως εξίσου κακά και για το αφήγημα ότι είναι όλοι «λινοπάμπακοι». Αυτό που εν μέρει εξισλαμίσθηκε δεν ήταν οι «Έλληνες του νησιού» οι οποίοι μέχρι την εισαγωγή της ταυτότητας από την Ελλάδα δεν προσδιόριζαν εαυτόν ως Έλληνες αλλά ως χριστιανούς, αλλά ο εξισλαμισμός Κυπρίων.

Αυτό λοιπόν που συνάγεται ως συμπέρασμα είναι πως οι Κύπριοι, αν και συγγενείς με τους Έλληνες, όπως και με τους Λιβανέζους και τους Αρβανίτες και μερικούς άλλους, είμαστε ένα είδος ξεχωριστό. Κύπριοι. Με τους 20 από τους 24 κοινούς απλότυπους να μην «υπάρχουν ούτε στη διεθνή βάση δεδομένων», κάτι που «δείχνει ότι συναντώνται μόνο στον τοπικό πληθυσμό της Κύπρου».

Είναι αυτό που λέμε ΚΥΠΡΑΙΟΙ. Με τα πολλά, τα πάρα πολλά κουσούρια, τη συγγένεια με τους γάρους δεδομένη και πολύ ατυχή για τα τετράποδα όχι για μας, αλλά και τη γενετική απόδειξη πια για το ότι υπάρχει το είδος μας. Όπως και για την προέλευσή του!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Τα σιωπηλά δάκρυα της Δέσποινας

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 16:12 (τελευταία ενημέρωση 16:12)

ΑΠΟΨΗ

Στην Φινλανδία τα παιδιά γελούσαν με την ψυχή τους...

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 15:08 (τελευταία ενημέρωση 15:08)

ΑΠΟΨΗ

Κόντρες ταχύτητας: Αδιαφορία που σκοτώνει

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 13:27 (τελευταία ενημέρωση 13:27)

Επιστροφή
στην αρχή