Ινδία: Συμφωνία μαμούθ Vodafone-Idea στις τηλεπικοινωνίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η συμφωνία είναι ύψους $23 δισεκ. κι αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018 - Θα δημιουργήσουν το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην ινδική αγορά.

 

Ο βρετανικός όμιλος Vodafone και η Idea Cellular συμφώνησαν σήμερα να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους στην Ινδία σε μια συμφωνία ύψους 23 δισεκ. δολαρίων, δημιουργώντας το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη χώρα.

Η νέα εταιρία θα έχει σχεδόν 400 εκατ. πελάτες, ξεπερνώντας την Bharti Airtel που έχει ηγετική θέση στην αγορά, αντιστοιχώντας περίπου στο 40% των εσόδων στη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας βάσει συνδρομητών μετά την Κίνα.

Η συμφωνία αποτυπώνει το πώς μετασχηματίζεται η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας μετά την παρουσίαση του ευρυζωνικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G της Reliance Jio Infocomm.

Έχοντας δημιουργηθεί με κόστος άνω του 20 δισεκ. δολαρίων από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας, τον Μουκές Αμπανί, η Jio προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες για μήνες. Αυτό ανάγκασε τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους της Ινδίας – την Bharti, τη Vodafone και την Idea – να μειώσουν τις τιμές και να δεχθούν χαμηλότερα κέρδη, οδηγώντας σε κινήσεις συγκέντρωσης στον κλάδο.

«Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Βιτόριο Κολάο σε συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. «Η Idea είναι ισχυρή εκεί όπου η Vodafone είναι πιο αδύναμη και η Vodafone είναι ισχυρή εκεί όπου η Idea είναι πιο αδύναμη».

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου στον Εναέριο

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στήνει τις γέφυρες ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε

Πολίτης News, 02:30 (τελευταία ενημέρωση 02:30)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάφος: Αποκαθηλώνονται Δήμαρχοι και ΔΣ που καταδικάστηκαν για διαφθορά

Πολίτης News, 24.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή