Ημερήσια εφημερίδα της 82ης επαρχίας

ΑΠΟΨΗ /ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά τα σχήματα που βλέπουμε όταν κοιτάμε τα σύννεφα.Όμως,τα σύννεφα είναι τα ίδια.Εσύ βλέπεις ένα λιοντάρι και εγώ γουρούνι

Άκου αγαπητέ μου φίλε. Γίνεται και να μην ακούσεις. Είμαστε άνθρωποι της ίδιας χώρας. Αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, πίνουμε το ίδιο νερό, περνούμε από τους ίδιους δρόμους, φτιάχνουμε κεφάλι στις ίδιες ταβέρνες, βρεχόμαστε κάτω από την ίδια βροχή. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και γράφουμε στην ίδια γλώσσα, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά τα σχήματα που βλέπουμε όταν κοιτάμε τα σύννεφα. Όμως, τα σύννεφα είναι τα ίδια. Αλλά εσύ βλέπεις ένα λιοντάρι και εγώ ένα γουρούνι στο σύννεφο εκείνο. Σύμφωνα με τους καθηγητές ψυχολογίας, είναι ζήτημα αντίληψης. Ποιος θα αποφασίσει ποιος από εμάς βλέπει το σωστό; Εγώ, για παράδειγμα, δεν μπόρεσα ακόμα να καταλάβω αν το ψάρι ή εμείς βλέπουμε σωστά.


Άκου αγαπητέ μου φίλε. Γίνεται και να μην ακούσεις. Λες ότι «αυτή η εφημερίδα σαν να εκδίδεται στην Τουρκία και όχι στην Κύπρο». Μπράβο! Έθιξες τα κακώς κείμενα. Αυτό ακριβώς είναι το κρίσιμο σημείο του ζητήματος. Ναι, η εφημερίδα μας εκδίδεται στην Τουρκία. Άλλωστε και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να την εκδίδαμε στην Κύπρο. Διότι η Κύπρος τελείωσε. Η Κύπρος πάει! Αυτό εδώ το μέρος είναι πλέον στην Τουρκία. Παντού, σε κάθε γωνιά. Τουρκία με τα καφενεία της, τους κήπους για τσάι, τους ανθρώπους της με τα λεπτά μακριά μουστάκια και κομπολόγια, τις φωνές ο Αλλάχ είναι μεγάλος, το μαλλί της γριάς, τον μπακλαβά από την πόλη Αντέπ και το πικάντικο φαγητό από τα Άδανα. Τουρκία με το τεράστιο πανό του Προέδρου στην οδό Αττίλα, τα τζαμιά της με τέσσερις μιναρέδες και τους ιμάμηδές της που τελούν τις κηδείες μας. Φαίνεται ότι εσύ δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα. Δεν μπορείς να έχεις κλείσει τα μάτια και να έχεις βουλώσει τα αφτιά σου. Σίγουρα είναι πολύ δυνατή η νοσταλγία σου. Με μια καπύρα, με μια μολοχία. Παρηγορείς τον εαυτό σου με έναν Τσορονίκ, με μια μικρή Αϊσέλ. Νομίζεις ότι είσαι ακόμα στην Κύπρο. Τέλειωσε η Κύπρος. Τέλειωσε έστω και αν η φωνή της μικρής Αϊσέλ είναι κρυστάλλινη όπως παλιά. Ξύπνα φίλε μου, ξύπνα. Ξύπνα και εσύ από αυτό τον βαθύ ύπνο. Πλέον είσαι στην Τουρκία. Τι μας έμεινε από εκείνον τον παλιό καιρό; Ένα μεγάλο χαμάμ! Κάντε στην πάντα να τριφτεί εκείνος ο σεβαστός υπουργός.
Α, κοίτα. Είπα υπουργός. Όταν κοιτάω εκείνο το σύννεφο εδώ, εγώ βλέπω ένα γουρούνι. Ενώ εσύ βλέπεις ένα λιοντάρι. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας. Δεν είναι δικός μου υπουργός εκείνος. Είναι δικός σου υπουργός. Για εμένα είναι ένας μικρός δούλος. Για εσένα είναι υπουργός. Όσο και αν εσύ τον παίρνεις στα σοβαρά, εγώ δεν τον παίρνω τόσο σοβαρά. Κατά τη δική σου άποψη εδώ υπάρχει μια κυβέρνηση. Κατά τη δική μου άποψη δεν υπάρχει! Γίνεται να έχεις δική σου κυβέρνηση σε μια περιοχή υπό κατοχή; Τους αποκαλούν μαριονέτες. Δεν τους αποκαλούν κυβέρνηση. Υποτελή διοίκηση! Ποιου η υποτελής διοίκηση; Της Τουρκίας! Εσύ παίρνεις για συνομιλητή αυτήν την υποτελή διοίκηση. Δικός μου συνομιλητής είναι η Τουρκία. Και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν έχει για συνομιλητή τη διοίκηση που παίρνεις εσύ για συνομιλητή. Και εκείνο έχει για συνομιλητή την Τουρκία. Εσύ συμπεριφέρεσαι σαν να μας διοικεί αυτή η «κυβέρνηση». Αυτήν επικρίνεις αν θα επικρίνεις κάποιον. Γι’ αυτή γράφεις, αν θα γράψεις. Εγώ γράφω για την Τουρκία, διότι αυτή μας διοικεί ουσιαστικά. Δεν ασχολούμαι με τις μαριονέτες. Εσύ θεωρείς ότι κάθε συμφορά που μας συμβαίνει οφείλεται στην εδώ «κυβέρνηση». Ενώ εγώ πιστεύω ότι αυτοί απολαμβάνουν μόνο τα αγαθά της ιδιότητας της μαριονέτας και είναι μόνο κόλακες συνεργάτες που κοιτάνε κάνουν το κέφι τους.


Εσύ έχεις ένα κόμμα στο οποίο πιστεύεις. Εργάζεσαι ψυχή τε και σώματι για να κερδίσει στις εκλογές. Διότι νομίζεις ότι αν κερδίσει το κόμμα σου, θα γκρεμίσει αυτό το στάτους κβο και θα αλλάξει αυτό το σύστημα. Δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι τα όρια της εξουσίας του κόμματός σου και το δικαίωμα λόγου του είναι μόνο όσο του επιτρέπει η Τουρκία. Ή έστω και αν το αντιλαμβάνεσαι σε βολεύει να προσποιείσαι ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι. Μήπως είναι Βουλή αυτή η Βουλή; Εσύ της συμπεριφέρεσαι σαν να είναι Βουλή. Ενώ για εμένα είναι ακόμα το παλιό εργοστάσιο τσιγάρων. Κοιτάζοντας εκείνο το κτήριο έμαθα ότι το να παράγει κανείς πολιτική είναι πιο βλαβερό από το να παράγει τσιγάρα. Ξέρω ότι ο αριθμός εκείνων που προσβλήθηκαν από καρκίνο λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνους που έπαθαν καρκίνο από το κάπνισμα. Όλες αυτές είναι προφάσεις τις οποίες σκαρφίστηκες για να μην αγωνιστείς σοβαρά εναντίον του κατακτητή. Είσαι τόσο αφελής που ανοίγεις προς συζήτηση την ανύπαρκτη ελευθερία του Τύπου και μας την παρουσιάζεις ως υπαρκτή. Δεν είσαι αφελής. Πονηρός είσαι.


Άκου φίλε μου. Γίνεται και να μην ακούσεις. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Δικός σου συνομιλητής είναι η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ. Δικός μου συνομιλητής είναι η κυβέρνηση της Άγκυρας. Δεν εξέδωσα αυτήν την εφημερίδα για να γράφω άρθρα για τις μαριονέτες. Ούτε για τους εορτασμούς καμποτάζ. Οι μαριονέτες μπορεί να είναι ένα κόμμα σε αυτήν την εφημερίδα, αλλά τελεία δεν μπορεί να είναι. Αν ακόμα ενδιαφέρεσαι να μάθεις πού εκδίδεται αυτή η εφημερίδα, να το γράψω άλλη μια φορά. Στην 82η επαρχία! Μην κουράζεσαι περισσότερο. Κοίτα από τη μια τον αγωγό που βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα και από την άλλη τον δρόμο που συνδέει την Κερύνεια με την Ανατολία. Στο σταντ βρίσκονται οι εφημερίδες του Ταγίπ. Διάβασε και θα καταλάβεις!

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Εθνική Κυριαρχία vs Κράτος Δικαίου

ΠΑΥΛΟΣ Μ. ΠΑΥΛΟΥ, 13:24 (τελευταία ενημέρωση 13:24)

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικός βόθρος ονόματι κυπριακή πολιτεία

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΤΟΣ, 13:21 (τελευταία ενημέρωση 13:21)

ΑΠΟΨΗ

Η μισητή ιστορία (Ενός καταϊδρωμένου καθηγητή)

ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, 13:18 (τελευταία ενημέρωση 13:18)

Επιστροφή
στην αρχή