Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

ΑΓΟΡΑ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Mε εκδηλώσεις και κεντρικό σύνθημα «Γίνετε εσείς η αλλαγή: ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε στις 7 Φεβ η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Mε εκδηλώσεις και κεντρικό σύνθημα «Γίνετε εσείς η αλλαγή: ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

Στην Κύπρο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Cyta, την ΜΤΝ και λοιπούς συνεργαζόμενους φορείς, διοργάνωσαν ειδική ημερίδα αφιερωμένη στο ασφαλές διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Η ημερίδα αφορούσε στην ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση όλων όσων ασχολούνται ή χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ώστε ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι από κοινού, να αποτελέσουν φορέα αλλαγής και να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου και ασφαλέστερου διαδικτύου.  Η ημερίδα ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έργου CyberSafety και του ευρωπαϊκού προγράμματος Safer Internet for Kids.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, 800 μαθητές Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από όλες τις επαρχίες της Κύπρου,  συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Την ημερίδα χαιρέτισε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρας Κώστας Καδής. Ακολούθησαν εισηγήσεις εξειδικευμένων επιστημόνων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με ενημέρωση και τρόπους αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων αλλά και ενημέρωση για προοπτικές για δημιουργική αξιοποίησή του.

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν: «Οι επιδράσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στον άνθρωπο και την κοινωνία: Επενδύοντας στην ενίσχυση της ψηφιακής νοημοσύνης των νέων» από τον Δρα Κωνσταντίνο Σιώμο, Παιδοψυχίατρο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λάρισας, Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης των Διαταραχών από το Διαδίκτυο,  «Μάθε τα σημάδια, προστάτεψε τον εαυτό σου» από την κ. Άντρη Αγαθοκλέους, Σχολική Ψυχολόγο, «Διαδικτυακά Παιχνίδια, Μάθηση  και Κοινωνικές Αλληλεπιδράσεις» από την κ. Ηρώ Βούλγαρη, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «Η Θετική Συμμετοχή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» από τους κ. Τόνυ Μιχαήλ και κ. Κρύσταλ Μιχαήλ, από το Cyprus Comic Con.

Μεταξύ των εισηγήσεων προβλήθηκαν τα 6 βραβευθέντα βίντεο από το Διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο από μαθητές, με θέμα «Γίνετε εσείς η αλλαγή: ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο»  που δημιούργησαν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές της Κύπρου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Έκθεση Αφίσας & Δρώμενα από μαθητές,  με ανάρτηση υλικού, παρουσίαση πολυμεσικών εργασιών και σύντομων δρωμένων σε θέματα που αφορούσαν στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΟΡΑ

Η νέα καμπάνια της ΙΚΕΑ #ligospitiakoma

Πολίτης News, 28.03.2017

ΑΓΟΡΑ

Τριάντα χρόνια Τηλεκάρτες Cyta

Πολίτης News, 27.03.2017

ΑΓΟΡΑ

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή της Μαρίνας Αγίας Νάπας

Πολίτης News, 24.03.2017

Επιστροφή
στην αρχή