Ίδρυση κόμματος προτείνει η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι γυναίκες της Κύπρου και ο τόπος μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον!», έγραψε στο Facebook με αφορμή δημοσίευμα ότι ψήνει την ίδρυση νέου κόμματος.

Την ίδρυση κόμματος ή Κινήματος που θα προωθήσει, παράλληλα με την επίλυση του Κυπριακού, την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις διαπραγματεύσεις και στα κέντρα λήψης αποφάσεων και της πλήρους ισότητας των φύλων στην πράξη σε όλους τους τομείς, προτείνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

«Δεν ετοιμάζω κόμμα αλλα έχω προτείνει την ίδρυση Κόμματος και αισθάνομαι πολυ έντονα όσο αφορά την αναγκαιότητα δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα φέρουν την ισότητα των φύλων στον τόπο μας.Το κατά πόσο θα υλοποιηθεί η πρόταση θα εξαρτηθεί απο διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν και την κοινωνική στήριξη που θα έχει αυτό το όραμα. Οι γυναίκες της Κύπρου και ο τόπος μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον!», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook με αφορμή δημοσίευμα ότι ψήνει την ίδρυση νέου κόμματος.

Σε άλλη ανάρτηση η κ. Μαρκουλλή σημείωσε ότι η αλλαγή στον τόπο μας είναι επιβεβλημένη και επείγει! Η Ισότητα των Φύλων να γίνει πραγματικότητα και η γυναίκα και η οικογένεια να υποστηριχτούν με υποδομές και στοχευμένες πολιτικές. Στόχος το 50-50 στην εκπροσώπηση των φύλων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Μηδενική ανοχή στις κάθε μορφής διακρίσεις και στη βία κατά των γυναικών και κοριτσιών», τόνισε.


Επιστροφή
στην αρχή