Ιδού γιατί πρέπει να μπουν κάμερες τροχαίας στο οδικό δίκτυο

WEB TV

Ένα βίντεο καθρέφτης της οδικής συμπεριφοράς των Κυπρίων. Δείτε τι κατέγραψε ο «Π» με μία κάμερα τοποθετημένη στο παμπρίτζ ενός Ι.Χ.

Ο Κύπριος δυστυχώς δεν βάζει μυαλό. Νομίζει πως επειδή κρατά ένα τιμόνι έχει το δρόμο όλο δικό του! Κανένας σεβασμός στον εαυτό του, πόσο μάλλον στους υπόλοιπους χρήστες...

Εξού και έχει από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα. Την πενταετία 2011 μέχρι το 2015 έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κύπρου 268 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 7000 από τους οποίους το 40% σοβαρά. Το πρώτο μισό του 2016 έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο 19 άνθρωποι και 442 τραυματίστηκαν. Οι 186 τραυματισμοί ήταν σοβαροί τραυματισμοί.

Σίγουρα μηδενιστές δεν θα πρέπει να είμαστε. Σημαντική βελτίωση υπήρξε από το 2000 και μετά όταν άρχισαν να τίθενται λόγω ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάποιοι στόχοι και σταδιακά να γίνονται στρατηγικές και εκστρατείες. Κατά περιόδους υπήρξαν και πισωγυρίσματα λόγω κυρίως του γεγονότος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τσιγκουνευεται να δώσει περισσότερα χρήματα για την οδική ασφάλεια.

Ωστόσο όπως αποδεικνύεται κι από το βίντεο, και φυσικά το γνωρίζουμε γιατί στους δρόμους κυκλοφορούμε όλοι μας, ο Κύπριος φοβέρα θέλει για να βάλει μυαλό. Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει είναι οι κάμερες φωτοεπισήμανσης. Και δυστυχώς, όπως γράψαμε και σήμερα στον «Πολίτη» υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου αυτού το οποίο μόνο ζωές θα σώσει.

Ο «Π» με την βοήθεια μίας κάμερας στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου κατέγραψε εκατοντάδες παρανομίες μέσα σε μία ώρα. Οι βασικότερες περιλαμβάνονται στο βίντεο που επισυνάπτεται.

Δείτε λοιπόν πώς οδηγούμε στο κυπριακό οδικό δίκτυο. Όπου κάθε δευτερόλεπτο συμβαίνουν δεκάδες παρανομίες. Κάθε στιγμή και μια βλακεία που οδηγεί σε θανάτους ή σε σοβαρούς τραυματισμούς…

Στο μεταξύ, σήμερα μετά από συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας ο υπουργός Μεταφορών παραδέχτηκε πως «το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα πρέπει να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό».

Πρόσθεσε δε ότι μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, προκειμένου να εξευρεθεί πρακτικός τρόπος εγκατάστασης του συστήματος, το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στη μάχη κατά των τροχαίων ατυχημάτων.


Επιστροφή
στην αρχή